ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος ζήτησε εξοπλισμό από ΕΕ για φιλοξενία μεταναστών εάν χρειαστεί

Η Κύπρος ζήτησε εξοπλισμό από ΕΕ για φιλοξενία μεταναστών εάν χρειαστεί

Η Κύπρος ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο «Ναυκράτης» και στάληκε αίτημα στον μηχανισμό βοήθειας της ΕΕ με το οποίο ζητήθηκε εξοπλισμός, δηλαδή σκηνές και άλλο υλικό, ώστε η χώρα να είναι έτοιμη σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι δυνατότητές της σε εξοπλισμό για να είναι δυνατή η φιλοξενία περισσοτέρων ατόμων, αν υπάρξει αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς το νησί.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται στην άφιξη το Σάββατο στην Κύπρο 194 ατόμων που επέβαιναν σε τέσσερις βάρκες και τα οποία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο «Πουρνάρα» και στη σύλληψη από την Αστυνομία τέσσάρων ατόμων που φέρονται να είναι οι διακινητές.

Σημειώνεται ακόμη πως έχει ενεργοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο «Ναυκράτης» και στάλθηκε αίτημα στον μηχανισμό βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το οποίο ζητήθηκε εξοπλισμός (σκηνές και άλλα), ώστε να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι δυνατότητές μας σε εξοπλισμό. Στο παρόν στάδιο αξιοποιούνται οι χώροι στον περιβάλλοντα χώρου εντός του «Πουρνάρα».

Όπως αναφέρεται σσύμφωνα με καταγραφή των διαθέσιμων μέσων που έγινε, υπάρχει δυνατότητα για φιλοξενία ακόμα 500 ατόμων στο Κέντρο «Πουρνάρα». Ωστόσο εάν υπερκαλυφθεί η δυνατότητα στο «Πουρνάρα», θα αξιοποιηθεί ο χώρος στις «Λίμνες», όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμα 130 άτομα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι δυνατότητες της Κύπρου σε υποδομές είναι συγκεκριμένες και αναμένεται περισσότερη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε πόρους και με μετεγκαταστάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μαζικότερων ροών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top