ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου: Ο κλάδος των ακινήτων έδειξε αντοχή απέναντι στις προκλήσεις και συνέχισε να συνεισφέρει στην ανάπτυξης της χώρας

Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου: Ο κλάδος των ακινήτων έδειξε αντοχή απέναντι στις προκλήσεις και συνέχισε να συνεισφέρει στην ανάπτυξης της χώρας

«Ο κλάδος της ανάπτυξης γης και οικοδομών είναι συνυφασμένος με την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας», επεσήμανε από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου σηματοδοτώντας και τα 40 χρόνια ζωής του Συνδέσμου.

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντή, όπως και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κ. Αντώνης Αντωνίου, οι οποίοι απηύθυναν τους δικούς τους χαιρετισμούς. Το παρών τους έδωσαν επίσης Υπουργοί, Αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, Βουλευτές, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων καθώς και προσωπικότητες της οικονομίας και του επιχειρείν.

Σε ομιλία που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, επεσήμανε ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κλάδος των ακινήτων τα προηγούμενα χρόνια, επέδειξε αντοχή και ανθεκτικότητα και συνέχισε να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξης της χώρας, προσελκύοντας επενδύσεις, απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους και οικοδομώντας τη σύγχρονη Κύπρο. Ο κ. Χατζηπαναγιώτου, αναφέρθηκε στην προοπτική της Κύπρου για να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο περιφερειακό επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του κλάδου.

Αναφερόμενος στις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του τομέα των ακινήτων, ο κ. Χατζηπαναγιώτου παρέθεσε σειρά ζητημάτων που πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα. Αυτά είναι, η αναβάθμιση του συστήματος αδειοδότησης αναπτύξεων, η εξεύρεση λύσεων για το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, όπως και η ενίσχυση της στροφής προς τις πράσινες κατασκευές και την επίτευξη των στόχων του Fit for 55.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου τόνισε ότι ο δρόμος για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και την επίλυση προβλημάτων περνά μέσα από το συντονισμό και το διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και του Υπουργείου Εσωτερικών. «Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και ο Σύνδεσμος, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη που διαθέτουν τα μέλη του προκειμένου να ενισχύσει το έργο της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε.

Τέλος, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, ευχαρίστησε τα μέλη του Συνδέσμου για τη βοήθεια που παρείχαν προς το έργο του Συνδέσμου τονίζοντας πως «παραδίδω τη σκυτάλη κι ένα κλάδο ανθεκτικό ως αποτέλεσμα της συλλογικής μας προσπάθειας, υποσχόμενος ωστόσο πως θα παραμείνω ενεργός στην προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση του κλάδου μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top