ΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Οικονομικών της Αγγλίας παραδέχθηκε ότι «πολλά νοικοκυριά υποφέρουν ακόμη» έπειτα από έναν χρόνο κρίσης

Ο υπουργός Οικονομικών της Αγγλίας παραδέχθηκε ότι «πολλά νοικοκυριά υποφέρουν ακόμη» έπειτα από έναν χρόνο κρίσης

Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ παραδέχθηκε σήμερα μιλώντας στο BBC ότι «πολλά νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες», έπειτα από έναν χρόνο κρίσης κόστους ζωής και την ώρα που αυξάνεται η τιμή της ενέργειας.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem ανακοίνωσε σήμερα ότι, εξαιτίας της αύξησης των χονδρικών τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, θα αυξηθεί κατά 5% για το πρώτο τρίμηνο του 2024 το ανώτατο ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά στη Βρετανία για την ενέργεια. Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση 94 λιρών ετησίως.

Στο BBC ο Χαντ φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο παροχής άμεσων βοηθημάτων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά για να αντιμετωπίσουν το κόστος της ενέργειας, όπως είχε γίνει πέρυσι τον χειμώνα, προτιμώντας να δώσει έμφαση στα διάφορα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη στο πλαίσιο της παρουσίασης του προϋπολογισμού.

Ο Βρετανός υπουργός υπογράμμισε ότι κάποια κοινωνικά επιδόματα θα αυξηθούν σε ποσοστό «διπλάσιο του πληθωρισμού που αναμένεται του χρόνου», υπενθύμισε ότι θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών από το 12% στο 10% για 27 εκατομμύρια εργαζομένους, αναφέρθηκε σε αύξηση συντάξεων… «Ελπίζω ότι όλα αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν τους ανθρώπους, βοηθώντας παράλληλα την οικονομία να αναπτυχθεί μακροπρόθεσμα», επέμεινε.

Εξάλλου η βρετανική κυβέρνηση στον προϋπολογισμό της έδωσε έμφαση στις φορολογικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων και παρουσίασε ενισχύσεις πολλών δισεκατομμυρίων σε οκτώ τομείς της βιομηχανίας.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουνLIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top