ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Εικόνες από τη μεγάλη μαθητική πορεία

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Εικόνες από τη μεγάλη μαθητική πορεία

Θα ήταν 30χρονών. Τι και αν πέρασαν 15 χρόνια, εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα και διαδήλωσαν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του.

Το απόγευμα της Τετάρτηε, σύμφωνα με την Αστυνομία, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν πορεία προς το Σύνταγμα.

Λόγω των συγκεντρώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας, στην οδό Αθηνάς από Σοφοκλέους και στην Πειραιώς από τη συμβολή της με την Ιερά Οδό.

Η μεγάλη πορεία θα πραγματοποιηθεί πάντως στις 6 το απόγευμα ενώ στις 9 το βράδυ διοργανώνεται σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν επίσης δύο συγκεντρώσεις, μια μαθητική στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα και μια στις 6 το απόγευμα πάλι από την Καμάρα. Ήδη η πρώτη πορεία έχει φτάσει στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Συγκεντρώσεις είναι επίσης προγραμματισμένες στην Πάτρα, τον Βόλο, το Αγρίνιο, την Καρδίτσα, την Κομοτηνή, την Χαλκίδα και την Καβάλα.

Δρακόντεια τα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ

Η μεγάλη πορεία θα πραγματοποιηθεί πάντως στις 6 το απόγευμα όπου υπάρχει κάλεσμα στα Προπύλαια από συλλογικότητες, οργανώσεις, κόμματα και σωματεία,με τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. να περιλαμβάνουν 4.000 αστυνομικούς, από όλες τις υπηρεσίες, που θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στα κεντρικά της ΓΑΔΑ θα παρέχεται, ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο εικόνα, από το ελικόπτερο και drone της αστυνομίας. Σε διάφορα σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν οι «Αίαντες», τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. Στα Εξάρχεια και σε σημεία γύρω από την περιοχή, θα αναπτυχθούν δυνάμεις των ομάδων ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ, Και σε άλλες πόλεις της χώρας, όμως, όπου είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την επέτειο, θα ληφθούν ανάλογα μέτρα.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή: ethnos.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top