ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βλέπουν» πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα κατά τριών νοσηλευτών για τον ασθενή που έμεινε κλεισμένος σε αποθήκη θαλάμου

«Βλέπουν» πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα κατά τριών νοσηλευτών για τον ασθενή που έμεινε κλεισμένος σε αποθήκη θαλάμου

Πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα «βλέπουν» οι αρμόδιες Αρχές κατά τριών νοσηλευτών, οι οποίοι ήταν βάρδια όταν ασθενής έμεινε κλεισμένος σε αποθήκη θαλάμου.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι η καταγραφή των γεγονότων για την υπόθεση ολοκληρώθηκε.

«Στην βάρδια ήταν 3 νοσηλευτές. Οι δύο είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ο άλλος είναι με συμβόλαιο του ΟΚΥπΥ. Για τους 2 δημόσιους υπάλληλους η έκθεση γεγονότων έχει σταλεί στο Υπουργείο Υγείας και ζητάμε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα και για τον τρίτο η έκθεση στάλθηκε στο πειθαρχικό του ΟΚΥπΥ», εξήγησε.

Όπως συνέχισε ο κ. Χαριλάου, και οι τρεις νοσηλευτές έχουν σταλεί για διερεύνηση για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα.

«Ζητάμε την απομάκρυνση τους από τα καθήκοντα τους, να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η Αστυνομική έρευνα», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη δημόσια καταγγελία της συζύγου του, ο ασθενής είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και το βράδυ της επόμενης μέρας, ενώ βρισκόταν στον θάλαμο στον οποίο νοσηλευόταν, νοσηλευτής τον ενημέρωσε ότι ο θεράπων ιατρός ζήτησε να του γίνει μετάγγιση αίματος.

Τέτοια εντολή «δεν υπήρξε ποτέ», όπως ανέφερε η σύζυγος του, υποστηρίζοντας ότι ο νοσηλευτής έκλεισε τον άνδρα της σε ένα μικρό δωμάτιο του νοσοκομείου, σε μία αποθήκη, και παρά τις φωνές του άνδρα της για βοήθεια τον άφησαν κλεισμένο στο δωμάτιο μέχρι την αλλαγή της βάρδιας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top