ΔΙΕΘΝΗ

Η Tesla ανακαλεί 2 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ

Η Tesla ανακαλεί 2 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ

Η Tesla ανακαλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου δύο εκατομμύρια οχήματα, εξοπλισμένα με προηγμένο σύστημα αυτόματου πιλότου, για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας, αφού μια ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι το σύστημα εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ερευνά την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία υπό την ηγεσία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ για περισσότερα από δύο χρόνια σχετικά με το εάν τα οχήματα της Tesla διασφαλίζουν επαρκώς ότι οι οδηγοί δίνουν προσοχή όταν χρησιμοποιούν αυτόματο πιλότο. Η μεγαλύτερη ανάκληση ποτέ από την Tesla φαίνεται να καλύπτει σχεδόν όλα τα οχήματά της στους δρόμους των ΗΠΑ.

Η Tesla είπε σε μια ανάκληση ότι η κατάθεση των ελέγχων του συστήματος λογισμικού του αυτόματου πιλότου «μπορεί να μην είναι επαρκής για την πρόληψη της κακής χρήσης του οδηγού», και θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Ο αυτόματος πιλότος της Tesla προορίζεται να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κατευθύνουν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν αυτόματα εντός της λωρίδας τους, ενώ ο βελτιωμένος αυτόματος πιλότος μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή λωρίδας στους αυτοκινητόδρομους, αλλά δεν τους κάνει αυτόνομους.

Ένα στοιχείο του αυτόματου πιλότου είναι το Autosteer, το οποίο διατηρεί μια καθορισμένη ταχύτητα ή ακολουθεί απόσταση και εργάζεται για να κρατήσει ένα όχημα στη λωρίδα οδήγησης.

Η Tesla είπε ότι δεν συμφωνούσε με την ανάλυση της NHTSA, αλλά θα αναπτύξει μια ενημέρωση λογισμικού που θα ενσωματώσει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις σε αυτά που ήδη υπάρχουν στα επηρεαζόμενα οχήματα «για να ενθαρρύνει περαιτέρω τον οδηγό να τηρεί τη συνεχή οδική του ευθύνη κάθε φορά που το Autosteer είναι ενεργοποιημένο».

Η NHTSA άνοιξε μια έρευνα τον Αύγουστο του 2021 για τον αυτόματο πιλότο, αφού εντόπισε περισσότερα από δώδεκα ατυχήματα στα οποία οχήματα της Tesla χτύπησαν σταθμευμένα οχήματα έκτακτης ανάγκης και την αναβάθμισε τον Ιούνιο του 2022.

Η NHTSA είπε ότι ως αποτέλεσμα της έρευνάς της, η Tesla εξέδωσε την ανάκληση αφού η υπηρεσία διαπίστωσε ότι «ο μοναδικός σχεδιασμός του συστήματος αυτόματου πιλότου της Tesla μπορεί να παρέχει ανεπαρκή εμπλοκή του οδηγού και ελέγχους χρήσης που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλέψιμη κακή χρήση του συστήματος». Η NHTSA εξέτασε 956 ατυχήματα στα οποία ο αυτόματος πιλότος αρχικά εικάζετο ότι χρησιμοποιείτο και εστίασε στην έρευνά της σε 322 ατυχήματα που αφορούν στη χρήση αυτόματου πιλότου.

Η εταιρεία δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν η ανάκληση θα πραγματοποιηθεί και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top