ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ώρα της ποινής για το θαλάσσιο ατύχημα στον Πρωταρά - Πότε βγαίνει η απόφαση

Η ώρα της ποινής για το θαλάσσιο ατύχημα στον Πρωταρά - Πότε βγαίνει η απόφαση

Στις 29 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, η ανώτερη επαρχιακή δικαστής Μαρίνα Ιεροκηπιώτου θα ανακοινώσει την ποινή στον 54χρονο επιχειρηματία, από την Αγία Νάπα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία για το σοβαρό θαλάσσιο ατύχημα που συνέβη τον Αύγουστο του 2017 στην περιοχή Κόννος, στον Πρωταρά, με θύμα νεαρή ομογενή κοπέλα, η οποία υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη.

Από το ίδιο ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά και δεύτερη κοπέλα, που είναι εξαδέλφη του θύματος. Κατά τη σημερινή διαδικασία, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής ο συνήγορος υπεράσπισης Μάριος Παναγίδης, ο οποίος έκανε αναφορά στο λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου και στο γεγονός ότι έχει αποζημιώσει χρηματικά τις δύο κοπέλες που τραυματίστηκαν στο θαλάσσιο ατύχημα, καταθέτοντας λεφτά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Επιπλέον, η πλευρά της υπεράσπισης υποστήριξε ότι ο 54χρονος δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τις δύο κοπέλες, ότι είναι επιχειρηματίας, ξενοδόχος στο επάγγελμα, που εργοδοτεί γύρω στους 150 υπαλλήλους, ενώ στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και συστατική επιστολή από τον δήμαρχο Αγίας Νάπας, Χρίστο Ζαννέττου, για το καλό του χαρακτήρα του κατηγορουμένου.

Μέχρι την ημερομηνία επιβολής της ποινής, ο καταδικασθέντας διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση. Το δικαστήριο έδωσε οδηγίες όπως του παρασχεθεί κάθε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ο 54χρονος, ο οποίος ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που χτύπησε και τραυμάτισε τις δύο νεαρές, βρέθηκε ένοχος σ’ ένα μεγάλο αριθμό κατηγοριών που αφορούν πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, οδήγηση ταχύπλοου σκάφους χωρίς την μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια και προσοχή, παράλειψη διατήρησης της ταχύτητας ασφαλείας, για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, ενώ κρίθηκε ένοχος και σε αδικήματα που σχετίζονται με παραβάσεις των Διεθνών Κανόνων προς Αποφυγή Σύγκρουσης στη θάλασσα.

Το ατύχημα συνέβη στις 13 Αυγούστου 2017 όταν η άτυχη κοπέλα, κάτοικος Σκωτίας, μαζί με την Ελληνοκύπρια εξαδέλφη της που διαμένει στην Ολλανδία και μία ακόμα φίλη τους, επίσης από την Ολλανδία, επέβαιναν σε φουσκωτό, το οποίο συρόταν από σκάφος εταιρείας θαλάσσιων αθλημάτων.

Το ταχύπλοο που οδηγείτο από τον κατηγορούμενο χτύπησε το φουσκωτό, με αποτέλεσμα η προπέλα του ταχύπλοου να τραυματίσει πολύ σοβαρά την, τότε, 25χρονη παραπονούμενη, προκαλώντας της μόνιμες βλάβες από την μέση και κάτω του κορμιού της.

*Φωτογραφία αρχείου 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top