LIFESTYLE

Το δριμύ κατηγορώ του Δημήτρη Σούγλη: «Συνάδελφοι μου μένουν απλήρωτοι…»

Το δριμύ κατηγορώ του Δημήτρη Σούγλη: «Συνάδελφοι μου μένουν απλήρωτοι…»

Πολλοί είναι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που βιώνουν σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο αυτήν την κατάσταση, ωστόσο για τους λόγους που εξηγεί πιο κάτω ο Δ. Σούγλης, σχεδόν κανείς δεν ανοίγει το στόμα του.

Κακά τα ψέματα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Η σκληρή πραγματικότητα…

Διαβάστε τι γράφει ο Δημήτρης Σούγλης στο Facebook:

«Με πολλή αγάπη αλλά και πόνο ψυχής ακούστε με: Ρε παιδιά μην με παρεξηγήσετε αλλά βλέπω, ακούω και μαθαίνω πως η Δημοσιογραφία στον τόπο μας πεθαίνει.

Συνάδελφοι μου, δεν πληρώνονται για μήνες αν και εργάζονται ακατάπαυστες ώρες και αφήνουν εκτεθειμένες και τις οικογένειες τους.

"Πέφτουν γραμμές", μπαίνουν όρια, "κτυπούν τηλέφωνα", κάποιοι παλεύουν και δίνουν αγώνα για σωστή και αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης με την δαμόκλειο σπάθη όμως να αιωρείται πάνω από το κεφάλι τους και λυπάμαι. Λυπάμαι πραγματικά. Φόβος μην χάσουν την δουλειά τους, η ανάγκη να εργαστούν και σε κάποιες περιπτώσεις αναξιοκρατία και υποκειμενικά κριτήρια στην ανέλιξη τους. Αγώνας επιβίωσης!

Ένωση Συντακτών και άλλα οργανωμένα σύνολα δεν μπορούν να επέμβουν και να κάνουν κάτι; Ποιος τολμά να απεργήσει; Θα μείνει άνεργος. Ποιος τολμά να μιλήσει; Θα βρεθεί εκτός. Κάποιοι παλεύουν για το δίκαιο και για να καταστούν βιώσιμα τα Μέσα στα οποία εργάζονται αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Άστε πόσοι αξιόλογοι συνάδελφοι βρέθηκαν εκτός και μαζί με αυτούς υποφέρουν και οι οικογένειες τους.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας Κύριε Νίκο Αναστασιάδη σας παρακαλώ θερμά κάντε κάτι! Μια μελέτη σας, ποια κατάσταση επικρατεί σε πολλά ΜΜΕ θα είναι αρκετή για να δράσετε! Υπερασπιστείτε σας παρακαλώ εκ μέρους όλων την πολυφωνία και την ελευθερία του λόγου!»

Σ.Χ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top