ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάσωση 5μηνου βρέφους - Το προσωπικό του ασθενοφόρου κατάφερε να επανεκκινήσει την καρδιά του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο

Διάσωση 5μηνου βρέφους - Το προσωπικό του ασθενοφόρου κατάφερε να επανεκκινήσει την καρδιά του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο

Σοκάρει αλλά και συγκινεί η περιγραφή του περιστατικού διάσωσης ενός βρέφους πέντε μηνών που υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν την περασμένη Τετάρτη 27/12 σε βρεφονηπιακό σταθμό της Αθηένου.

«Ακολουθήθηκε όλη η αλυσίδα επιβίωσης. Δηλαδή η προνοσοκομειακή φροντίδα, οι Πρώτες Βοήθειες και μετά να καταλήξει στην Εντατική, σε τόσο άψογη κατάσταση. Η σκληρή τους προσπάθεια και οι πολλές ώρες εκπαίδευσης έφερε αυτά τα αποτελέσματα, σώζει ανθρώπινες ζωές», όπως περιέγραψε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου.

Όπως ανέφερε, οι διασώστες κατάφεραν να επανεκκινήσουν την καρδιά του παιδιού και να το μεταφέρουν με ασφάλεια στο νοσηλευτήριο.
Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες μέρες για εμάς είναι πάρα πολύ συγκινητικό. Η ψυχή μας πονά μαζί με την μητέρα και τον πατέρα που βλέπουν το παιδί τους να χάνεται. Ο πόνος είναι και δικός μας πόνος και είναι δύσκολο πραγματικά να υπερβάλεις εαυτόν και να μεταφέρεις το παιδί με μια κλήση που πήρε αρκετό χρόνο», δήλωσε η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Παράλληλα, η Ράνια Κωνσταντίνου ανέφερε ότι κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων οι κλήσεις προς την Υπηρεσία Ασθενοφόρων τριπλασιάζονται με τα σοβαρότερα περιστατικά να είναι:
- Ανακοπές καρδιάς ηλικίας 40-50 ετών,
- Τραυματισμοί σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα, και
- Γαστρεντερίτιδες λόγω υπερφαγίας και κατανάλωσης αλκοόλ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top