ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κύπρο για το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για τη μετανάστευση η Γιόχανσον

Στην Κύπρο για το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για τη μετανάστευση η Γιόχανσον

Στην Κύπρο θα βρεθεί την Τρίτη σε επίσημη επίσκεψη η Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Ίλβα Γιόχανσον, στο πλαίσιο περιοδείας σε Ελλάδα και Κύπρο, για σειρά επαφών με αντικείμενο τη διαχείριση της μετανάστευσης και την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο της Κομισιόν. Η Επίτροπος θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα, ενώ θα συναντηθεί και με αρμόδιους υπουργούς.

Οι επαφές Γιόχανσον έχουν ως βάση τις εν εξελίξει εργασίες υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για τη Διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου. Η υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης περιλαμβάνει την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης με χώρες καταγωγής και διέλευσης κατά μήκος της διαδρομής αυτής, σε πλήρη συντονισμό με τα κράτη μέλη.

Η ΕΕ, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεχίζει ακόμα να παρέχει οικονομική και επιχειρησιακή στήριξη στην Κύπρο και την Ελλάδα για τη μετανάστευση και τη διαχείριση των συνόρων, μεταξύ άλλων και μέσω στήριξης από οργανισμούς της ΕΕ (Frontex, Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο, Europol).

Τη Δευτέρα η κ. Γιόχανσον είχε σειρά επαφών στην Ελλάδα, ενώ αναμενόταν να ταξιδέψει το βράδυ της ίδιας ημέρας για την Κύπρο.

Την Τρίτη, η κ. Γιόχανσον θα έχει συναντήσεις το πρωί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, και την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, και το απόγευμα με τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο.

Επίσης το πρωί η Επίτροπος θα βρεθεί στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης «Ζήνων», και το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής «Πουρνάρα».

Ακόμα, αργότερα το απόγευμα η κ. Γιόχανσον θα συναντηθεί με ενδιαφερόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου, στην έδρα της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο, στη Λευκωσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top