ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας μίας ώρας την Παρασκευή από λειτουργούς Κοινωνικών Υπηρεσιών

Στάση εργασίας μίας ώρας την Παρασκευή από λειτουργούς Κοινωνικών Υπηρεσιών

Σε στάση εργασίας από τις 11:00πμ – 12:00μμ την Παρασκευή κατέρχεται το σύνολο των εργαζομένων στα Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών και τα Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη, όπως αναφέρεται, αφαίμαξη του προσωπικού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας μέσω των αποσπάσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ, αρχομένης από την Παρασκευή όλοι οι Λειτουργοί Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλες τις επαρχίες θα σταματήσουν επίσης επαόριστον να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους οχήματα για υπηρεσιακούς λόγους ενώ θα απέχουν από τα καθήκοντα τους on call, μέτρα που θα τερματιστούν μόνο, σημειώνεται, με την επιστροφή του συνόλου των 14 Λειτουργών που είναι αποσπασμένοι εκτός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Προστίθεται πως στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας «υπάρχει σωρεία προβλημάτων, τα περισσότερα από αυτά χρονίζουν και συνδέονται κυρίως με τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων που έχει απομείνει στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών, του οποίου ο φόρτος εργασίας είναι γιγαντιαίος, το ηθικό τους είναι χαμηλό και βρίσκονται στα όρια επαγγελματικής εξουθένωσης». Η τελευταία απόσπαση, προστίθεται, το μόνο που έκανε είναι να επιδεινώσει τα πιο πάνω και να προκαλέσει την αγανάκτηση μας.

Επισημαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι καταρχήν δεν θα γίνουν περαιτέρω αποσπάσεις και αντ’ αυτού θα καταβληθούν προσπάθειες να επιστρέψει το σύνολο των αποσπασμένων. «Η απόσπαση αυτή όπως και όλες όσες προηγήθηκαν πρώτον στερούνται επαρκούς αιτιολόγησης και δεύτερον μεταφέρουν προσωπικό από μια υπηρεσία που δεν έχει πλεόνασμα προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες», σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30πμ, θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top