ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετανάστες σε βάρκα στο Κάβο Γκρέκο - Κρίσιμα στο Μακάρειο τα τρία παιδιά που εντοπίστηκαν

Μετανάστες σε βάρκα στο Κάβο Γκρέκο - Κρίσιμα στο Μακάρειο τα τρία παιδιά που εντοπίστηκαν

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τα τρία κοριτσάκια στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου έχουν μεταφερθεί, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, σε σχέση με την κατάσταση των παιδιών που εντοπίστηκαν με περίπου 60 άτομα σε βάρκα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Ο Υπουργός, όπως πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο νωρίτερα την Τετάρτη για να ενημερωθεί προσωπικά για την κατάσταση υγείας των παιδιών.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, μετά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Aσθενών Κύπρου, στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι ήταν κάτι πολύ έκτακτο αυτό που έχει γίνει στο Κάβο Γκρέκο. Σημείωσε ότι στο Μακάρειο Νοσοκομείο, έχουν μεταφερθεί τρία κοριτσάκια πολύ νεαρή ηλικίας, τα οποία, «προς το παρόν φαίνεται ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση». Οι γιατροί στο Μακάρειο Νοσοκομείο τις παρακολουθούν στενά, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι θα τοποθετηθούν και οι ίδιοι οι γιατροί εκεί που θα χρειαστεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι «άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας»

«Επίσης υπάρχουν τέσσερις ενήλικες από τους οποίους, οι δύο θα γίνουν εισαγωγή στο Νοσοκομείο αφού φέρουν κάταγμα στα πόδια, ο τρίτος έχει κοιλιακό άλγος και ο τέταρτος με υποθερμία», είπε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), τρία παιδιά και ένας άνδρας εντοπίστηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση, σε βάρκα με άλλα 56 πρόσωπα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες απέπλευσε από το Λίβανο την περασμένη Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, μεταφέροντας παράτυπους μετανάστες. Άλλα τρία πρόσωπα έφεραν κατάγματα στα κάτω άκρα.

Οι κρίσιμα ασθενείς και τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λευκωσίας με τη συνοδεία εξειδικευμένων νοσηλευτών των Ομάδων MEDEVAC της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, ανάφερε το ΚΣΕΔ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top