ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαθαίνει η κρίση στον ΔΗΣΥ - Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ στελεχών

Βαθαίνει η κρίση στον ΔΗΣΥ - Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ στελεχών

Μπορεί η Αννίτα Δημητρίου να καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να κρατήσει τις ισορροπίες στον ΔΗΣΥ,  η κρίση ωστόσο φαίνεται να βαθαίνει όλο και πιο πολύ, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η μάχη μεταξύ του "παλιού" και του "νέου" όπως άφησε να εννοηθεί η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του SIGMA, φαίνεται πως αναβιώνει, στην πιο κρίσιμη στιγμή για το κόμμα, έχοντας μπροστά του, τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Η Αννίτα Δημητρίου για πρώτη φορά έστρεψε τα πυρά της εναντίον όσων αμφισβητούν τις διαδικασίες στο πολιτικό γραφείο για την επιλογή του Κωστάκη Κωνσταντίνου στη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πάφου και ειδικότερα προς τον τέως πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι δικαίωμα του κύριου Αβέρωφ Νεοφύτου να έχει την άποψή του, αλλά δεν πήγε καν στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου, διότι ήταν στο εξωτερικό. Η κυρία Δημητρίου προχώρησε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας με νόημα πως ο κύριος Νεοφύτου πρέπει έμπρακτα να δείχνει ότι βρίσκεται δίπλα από τη νέα ηγεσία, όπως είχε δηλώσει.

Η υπόδειξη της Προέδρου του ΔΗΣΥ δείχνει ακριβώς τη σημερινή κατάσταση στο κόμμα αν αναλογιστεί κανείς τί είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Φ" πριν από λίγο καιρό, λέγοντας ότι η ίδια γνωρίζει ότι κάποιοι την περιμένουν στη γωνιά.

Πάντως, η ψήφος εμπιστοσύνης του πολιτικού γραφείου προς τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, ήταν η σπίθα ώστε να διαφανεί ποιά είναι η πραγματική εικόνα εντός του κόμματος, το οποίο παλινδρομεί.

Από την άλλη, η στήριξη στον Κωστάκη Κωνσταντίνου στέλνει το μήνυμα ότι το κόμμα δίνει συγχωροχάρτι σε όσους "αποστάτησαν" στις προεδρικές εκλογές, ψηφίζοντας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πόλεμος δηλώσεων

Οι πρώτες αιχμές ήλθαν από τον Κρις Τριανταφυλλίδη ο οποίος κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να τοποθετηθεί στο πολιτικό γραφείο για να λάβει θετική ψήφο ο πρωταγωνιστής τότε της αποστασίας στην Πάφο, προσθέτοντας πως ο μεγάλος χαμένος είναι ο ΔΗΣΥ

Περάσαμε στο παλιό αγαπημένο, για όλα φταίει ο Αβέρωφ, έγραψε σε ανάρτησή του ο τέως διευθυντής του γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, απαντώντας στις δηλώσεις της Αννίτας Δημητρίου. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Τίποτα δεν μάθαμε. Πραγματικά πολύ λυπηρό, έγραψε ο Παναγιώτης Δημητρίου.

Την ίδια ώρα, μήνυμα ενότητας στέλνει ο Κυριάκος Γεωργίου, εκ των 17 στελεχών τα οποία έστειλαν επιστολή στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, καλώντας τη μεταξύ άλλων, να λογοδοτήσει για την επιλογή της να στηρίξει τον Κωστάκη Κωνσταντίνου και να τιμωρήσει τον Μάριο Τσέλεπο.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κύριος Γεωργίου αναφέρει μεταξύ άλλων, "όλοι ενωμένοι γύρω από την ηγεσία μας να δώσουμε τον αγώνα για την παράταξη γεγονός ότι δεν πέρασε η προσωπική μας θέση, δεν μας βάζει απέναντι από την πλειοψηφία. αλλά δίπλα."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top