ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓεΣΥ: Γιατροί χρεώνουν ασθενείς εκτός του συστήματος - Τους κλείνουν μέχρι και ραντεβού και μετά τους τα… «αλλάζουν»

ΓεΣΥ: Γιατροί χρεώνουν ασθενείς εκτός του συστήματος - Τους κλείνουν μέχρι και ραντεβού και μετά τους τα… «αλλάζουν»

Σοβαρές καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες αναφέρεται ότι γιατροί επικαλούνται και εκμεταλλεύονται τις μεγάλες λίστες αναμονής που υπάρχουν. Συγκεκριμένα οι γιατροί εξετάζουν και χρεώνουν ασθενείς εκτός του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), με αποτέλεσμα να τους χρεώνουν εκτός του ΓεΣΥ.

Μιλώντας στο ThemaOnline η Λειτουργός του Γραφείου του Επιτρόπου Εποπτείας του ΓεΣΥ, Ευγενία Ευσταθίου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται συνήθως σε επισκέψεις στα ιατρεία ειδικών γιατρών.

«Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που έχουν πέσει την υπόληψη μας. Ενδεχομένως πολύς κόσμος να του έχει συμβεί μια τέτοια περίπτωση αλλά επειδή δεν ξέρει ότι είναι παράνομο ή δεν θέλει να εμπλακεί, δεν το καταγγέλλει», τονίζοντας ότι είναι παράνομο αφού αποτελεί εκμετάλλευση δικαιούχου.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, υπάρχει γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία που λέει ακριβώς ότι είναι παράνομο.

«Οποιαδήποτε περίπτωση όπου πάροχος συμβεβλημένος με το σύστημα χρεώνει δικαιούχους του συστήματος πέραν των χρεώσεων που προβλέπονται από την νομοθεσία, αποτελεί παρανομία», εξήγησε.

Σύμφωνα με την κα. Ευσταθίου, υπήρξαν μέχρι και περιπτώσεις όπου δικαιούχοι έκλεισαν ραντεβού και όταν έφθασαν στο γραφείο του γιατρού τους είπε ότι έχει συμπληρώσει τις μονάδες του για σήμερα και δεν δικαιούται να δει άλλο δικαιούχο στο σύστημα, άρα για να τους εξυπηρετήσουν τους πρέπει να πληρώσουν εκτός ΓεΣΥ.

Ερωτηθείσα αναφορικά με τις καταγγελίες που λαμβάνουν και πως τις διαχειρίζονται, η κα. Ευσταθίου απάντησε ότι όταν πέσουν τέτοια περιστατικά στην υπόληψη του Γραφείου του Επιτρόπου Εποπτείας του ΓεΣΥ, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ενημερώσουν τον ΟΑΥ.

«Ο ΟΑΥ είναι ο πρώτος που έχει την άμεση υποχρέωση να πρέπει σε έλεγχο και είναι ο μόνος αρμόδιος που αυτή την στιγμή μπορεί να υποβάλει οποιαδήποτε ποινή, είτε πρόκειται για πρόστιμο, για προσωρινή αναστολή ή για τερματισμό της συμβάσης. Αν ο παραπονούμενος δεν είναι ευχαριστημένος με την έκβαση ή αν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, τότε μπορούμε να επέμβουμε και να  προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη διερεύνηση για να καταλήξουμε σε μια έκθεση όπου καταγράφουμε τα ευρήματα μας και τις εισηγήσεις μας», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top