Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 23χρονος για τη δολοφονία 89χρονης από την Κερασιά Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 23χρονος για τη δολοφονία 89χρονης από την Κερασιά Θεσσαλονίκης

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 23χρονος που κατηγορείται μαζί με τον 27χρονο αδελφό του, ότι σκότωσαν 89χρονη, όταν πήγαν να τη ληστέψουν, τον Σεπτέμβριο του 2022, στο σπίτι της, στην Κερασιά Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δύο κατηγορούμενων αδελφών είχε εκδοθεί ένταλμα για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθη ο 23χρονος, ενώ ο 27χρονος αναζητείται.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η ηλικιωμένη έφερε τραύματα στο κεφάλι, χωρίς όμως να προσδιορίζεται εάν αυτά προκλήθηκαν από χτυπήματα ή από πτώση στο έδαφος. Πιθανολογείται δε, ότι ο θάνατός της προήλθε από ανακοπή.

Aπολογούμενος, ο 23χρονος αρνήθηκε το νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων, ενώ φέρεται να είπε ότι ο αδελφός του ήταν εκείνος που ακινητοποίησε την παθούσα και της έφραξε το στόμα με τα χέρια. Η λεία τους, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν ένα δαχτυλίδι και μία χρυσή αλυσίδα.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί του νεαρού κατηγορούμενου δεν έπεισαν, ωστόσο, εισαγγελέα και ανακρίτρια, που ομόφωνα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.