ΔΙΕΘΝΗ

Πληροφορίες για τα προγράμματα συνδρομής σε Facebook - Instagram ζητά η Κομισιόν

Πληροφορίες για τα προγράμματα συνδρομής σε Facebook - Instagram ζητά η Κομισιόν

Αίτημα παροχής πληροφοριών στη Meta γύρω από το πώς λειτουργούν οι επιλογές συνδρομής στις πλατφόρμες Facebook και Instagram, και στο ποιες ενέργειες συμμόρφωσης έχει προχωρήσει όσον αφορά τις πρακτικές που αφορούν τη διαφήμιση στα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act - DSA).

Η Επιτροπή ζητά συγκεκριμένα λεπτομέρειες για τη λειτουργία των σχεδίων «subscription for no ads» (συνδρομή έναντι μη διαφήμισης), και ειδικότερα σε σχέση με τα συστήματα και τις εκτιμήσεις κινδύνου που έγιναν πριν τεθεί σε εφαρμογή το νέο μοντέλο συνδρομής.

Το αίτημα δίνει επίσης συνέχεια σε ερωτήματα που είχαν τεθεί τον Οκτώβριο στη Meta, και αφορούν θέματα όπως την ανάρτηση και τους ελέγχους κατά τρομοκρατικού περιεχομένου, τη διαχείριση κινδύνων που σχετίζονται με το δημόσιο διάλογο και τις εκλογικές διαδικασίες και την προστασία των ανηλίκων.

Η Κομισιόν ζητά επίσης διευκρινίσεις για τη μεθοδολογία των εκθέσεων της Meta για αξιολόγηση των κινδύνων και των μέτρων αντιμετώπισης, καθώς και για την προστασία των ανηλίκων, θέματα που αφορούν τις εκλογές και τα χειραγωγημένα μέσα ενημέρωσης.

Ζητείται επιπλέον από τη Meta να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την πρακτική της λεγόμενης σκιώδους απαγόρευσης και την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας Threads.

Η εταιρία θα έχει μέχρι τις 22 Μαρτίου για να απαντήσει στα νέα αιτήματα, και μέχρι τις 15 Μαρτίου για να δώσει συνέχεια στις πληροφορίες που η Κομισιόν είχε ζητήσει τον Οκτώβριο. Σε περίπτωση που Κομισιόν διαπιστώσει πως οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ανακριβείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές, μπορεί να προχωρήσει σε επιβολή προστίμων, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απαντήσεις εντός της προθεσμίας μπορούν να επιβληθούν περιοδικές χρηματικές ποινές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top