ΥΓΕΙΑ

Νυκτουρία: H συνήθεια που μας οδηγεί τις νύχτες στο WC – Για ποιους αυξάνονται κατά 48% οι πιθανότητες

Νυκτουρία: H συνήθεια που μας οδηγεί τις νύχτες στο WC – Για ποιους αυξάνονται κατά 48% οι πιθανότητες

Πώς μπορεί μια καθημερινή συνήθεια που έχουμε υιοθετήσει όλοι κατά τη διάρκεια της ημέρας να επηρεάσει τη… νυχτερινή μας «συμπεριφορά»; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο Neurourology and Urodynamics, οι ενήλικες που περνούν πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη είναι πιο πιθανό να επισκέπτονται συχνότερα την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι τακτικές επισκέψεις στην τουαλέτα τη νύχτα (νυκτουρία), ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου τους.

Τα νέα ερευνητικά ευρήματα βασίστηκαν σε δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για την Υγεία και τη Διατροφή για την περίοδο 2011-2016. Μελετήθηκαν οι περιπτώσεις 13.294 συμμετεχόντων, ηλικίας 20 ετών και άνω από τις ΗΠΑ. Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι οι 4.236 συμμετέχοντες (31,86%) ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν νυκτουρία, ενώ οι 9.058 (68,14%) όχι. Διερευνώντας, επιπλέον, τις καθημερινές τους συνήθειες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι περνούσαν 5 ή περισσότερες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπροστά από μια οθόνη, βλέποντας τηλεόραση ή χαζεύοντας βίντεο, αντιμετώπιζαν 48% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν νυκτουρία σε σύγκριση με όσους αφιέρωναν λιγότερο από 1 ώρα καθημερινά σε αυτές τις ασχολίες.

«Καθώς οι άνθρωποι ασχολούνται όλο και περισσότερο με δραστηριότητες που βασίζονται στην οθόνη, η ολοκληρωμένη κατανόηση του αντίκτυπου του εκτεταμένου χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης ή/και βίντεο στη νυκτουρία είναι ζωτικής σημασίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές. «Είναι σημαντικό οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν αυτή τη συσχέτιση, ώστε να προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές στους ασθενείς που υποφέρουν από νυκτουρία, συμπεριλαμβανομένων συστάσεων για τη διαχείριση του χρόνου οθόνης», καταλήγουν.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top