Στους 458 οι παράτυποι μετανάστες που έφτασαν Κύπρο - Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Στους 458 οι παράτυποι μετανάστες που έφτασαν Κύπρο - Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Συνολικά 458 παράτυποι μετανάστες, που εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι να επιβαίνουν σε έξι βάρκες στα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το μεσημέρι χθες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, έξι βάρκες με παράτυπους μετανάστες.

Σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβησαν στη περιοχή και οι βάρκες με τους μετανάστες οδηγήθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού έγινε καταγραφή των στοιχείων τους αυτοί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα

Στη πρώτη βάρκα επέβαιναν συνολικά 30 άτομα, 18 άνδρες, 3 γυναίκες, 7 παιδιά και 2 ασυνόδευτοι, στη δεύτερη 24 πρόσωπα, 14 άνδρες, 3 γυναίκες, 5 παιδιά και 2 ασυνόδευτοι και στη τρίτη 62 πρόσωπα, 36 άνδρες, 6 γυναίκες, 11 παιδιά και 9 ασυνόδευτοι.

Στη τέταρτη βάρκα επέβαιναν 37 πρόσωπα, 14 άντρες, 4 γυναίκες, 18 παιδιά και 1 ασυνόδευτο, στη πέμπτη 22 πρόσωπα, 14 άντρες, 1 γυναίκα, 3 παιδιά και 4 ασυνόδευτοι και στην έκτη 283, 162 άντρες, 27 γυναίκες, 79 παιδιά, 15 ασυνόδευτοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι μετανάστες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι τα έξι σκάφη ξεκίνησαν από το Λίβανο, αφού πλήρωσαν από τρεις χιλιάδες δολάρια ο καθένας, σε άγνωστο τους πρόσωπο.

Με βάση τις μαρτυρίες μεταναστών, δύο άτομα, ένας άντρας 31 ετών από το Λίβανο και ένας άντρας 23 από τη Συρία, που επέβαιναν στη έκτη βάρκα συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Τα δύο άτομα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE