ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Με τον 4χρονο γιο του πήγε ο Μασκ στο εργοστάσιο της Tesla που χτυπήθηκε από σαμποτέρ - Βίντεο

Γερμανία: Με τον 4χρονο γιο του πήγε ο Μασκ στο εργοστάσιο της Tesla που χτυπήθηκε από σαμποτέρ - Βίντεο

Έχοντας στους ώμους του τον τετράχρονο γιο του «X Æ A-12», το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, επισκέφθηκε σήμερα το εργοστάσιο της εταιρείας του στο Γκρινχάιντε κοντά στο Βερολίνο, υπό το δυνατό χειροκρότημα χιλιάδων εργαζομένων.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έφθασε στο αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας, στις 12.25 μ.μ, ώρα Ελλάδος και μετέβη απευθείας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Gigafactory.

H σημερινή του επίσκεψη πάντως δεν έγινε τυχαία.

Ο Έλον Μασκ ήθελε να ευχαριστήσει από κοντά τους εργαζόμενους για τις προσπάθειές τους να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο μετά την «οικολογική τρομοκρατική επίθεση» που δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Στις 5 Μαρτίου, πυρκαγιά σε πυλώνα ηλεκτροδότησης κοντά στο γιγαντιαίο εργοστάσιο της Tesla, διέκοψε την παροχή ρεύματος και οδήγησε σε παύση της παραγωγής για αρκετές ημέρες.

 


Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα με την ονομασία Vulkan Gruppe: «Με το σαμποτάζ μας, θέσαμε ως στόχο να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό μπλακάουτ του εργοστασίου Gigafactory», εξήγησε στο δελτίο Τύπου η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη .

 

 

Το Gigafactory είναι το μοναδικό εργοστάσιο του είδους του στην Ευρώπη, που παράγει δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα σχεδιασμένα από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Τα εγκαίνια του εργοστασίου έγιναν τον Μάρτιο του 2022 με τον Μασκ να επευφημείται, επιβλέποντας την παράδοση των πρώτων, γερμανικής κατασκευής αυτοκινήτων της Tesla.

Με την κατασκευή του Gigafactory λίγα χιλιόμετρα από το Βερολίνο, ο Μασκ δημιουργεί στη γηραιά ήπειρο το πρώτο εργοστάσιο της νούμερο 1 εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως δήλωσε η Tesla, αυτή τη στιγμή εργάζονται στη νέα μονάδα της στη Γερμανία περί τους 3.500 εργαζομένοι, αριθμός που θα ανέλθει την προσεχή περίοδο σε 12.000.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top