ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει απερίφραστα τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν το ΥΠΕΞ

Καταδικάζει απερίφραστα τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν το ΥΠΕΞ

«Καταδικάζει απερίφραστα» τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974, το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας, σε ανακοίνωσή του, ότι προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για ενημέρωση του διεθνούς παράγοντα, περιλαμβανομένων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, «καταδικάζει απερίφραστα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974».

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων κατοχής και συνεχιζόμενης παραβίασης των θεμελιωδών ελευθεριών και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων, αναφέρεται, «οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου συνιστούν προσβολή στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας και υπενθυμίζουν στη διεθνή κοινότητα τις πραγματικές προθέσεις του εισβολέα».

«Η δημόσια ρητορική, που εδράζεται στην απειλή, στην επιθετικότητα και στον κυνικό επεκτατισμό, βρίσκεται σε απόλυτη διάσταση με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τη διεθνή νομιμότητα», προστίθεται.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, προστίθεται, «συνιστούν απόδειξη της συνεχιζόμενης απειλής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, και απηχούν τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις επί του εδάφους και της εδραίωσης της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στην κατεχόμενη Κύπρο».

Αποτελούν δε μέρος των τουρκικών μεθοδεύσεων υπόσκαψης της προσπάθειας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επανένωση της Κύπρου, αναφέρει. «Ουδόλως, όμως, θα καταφέρουν να μας αποπροσανατολίσουν από τον στόχο μας για επίλυση του Κυπριακού, τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων», δηλώνει το Υπουργείο.

Τέλος, το Υπουργείο αναφέρει ότι προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για ενημέρωση του διεθνούς παράγοντα, περιλαμβανομένων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και της ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο Ισραήλ: Αποκαταστάθηκαν οι πτήσεις από και προς Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Νέα απάτη με αποστολή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα - Τι να προσέξετε

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top