ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άσχημα νέα για καταναλωτές: Τερματίζεται ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα - Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές

Άσχημα νέα για καταναλωτές: Τερματίζεται ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα - Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές

Αυξήσεις που θα βάλουν «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών έρχονται σύντομα αφού εντός λίγων ημερών θα καταργηθεί η μείωση στον φόρο κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, ο φόρος κατανάλωσης τερματίζεται τα μεσάνυκτα της τελευταίας ημέρας του Μάρτη (31/3) και από την 1η Απριλίου, οι τιμές των καυσίμων κίνησης (βενζίνη 95 και πετρέλαιο κίνησης) θα αυξηθούν κατά 8,3 σεντ ανά λίτρο ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6,3 σεντ.

Συνολικά 14 σεντ οι αυξήσεις

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου των Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ανέφερε ότι, εκτός από την κατάργηση του μειωμένου φόρου κατανάλωσης, οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν και λόγω της πράσινης φορολογίας.

«Περιμένουμε και αυξήσεις από την πράσινη φορολογία. Συνολικά όλη η φορολογία που θα μπει το επόμενο διάστημα θα φθάσει τα 14 σεντ το λίτρο», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι θα μπουν και αυξήσεις από τις εταιρείες.

«Αναφορικά με τις αυξήσεις από τις εταιρείες δεν γνωρίζουμε πόσα σεντ θα μπουν αλλά, τις αναμένουμε σύντομα. Περίπου σε καμία βδομάδα, είτε πριν την μείωση του φόρου είτε μετά», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης καταργείται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

«Αν αυξήσουν τις τιμές και οι εταιρείες, τότε τα 14 σεντ αύξηση μπορεί να γίνουν 17-18 σεντ», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στα καύσιμα, ώστε να επεξεργαστούν πιο στοχευμένα μέτρα.

Πόσο θα αλλάξουν και που κυμαίνονται τώρα (26/3) οι τιμές

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι την Τρίτη (26/3), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν € 1,414, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,323 και την ακριβότερη €1,475.

Με την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης (αύξηση 8,3 σεντ), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 θα φθάσει τα €1,497 ενώ μαζί με την πράσινη φορολογία (αύξηση 14 σεντ) θα φθάσει τα €1,554.

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν €1,469, με την φθηνότερη τιμή να ήταν € 1,368 και την ακριβότερη € 1,596.

Με την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης (αύξηση 8,3 σεντ), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 98 θα φθάσει τα €1,552 ενώ μαζί με την πράσινη φορολογία (αύξηση 14 σεντ) θα φθάσει τα €1,609.

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα € 1,508, με την φθηνότερη να είναι €1,434 και την ακριβότερη €1,559.

Με την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης (αύξηση 8,3 σεντ), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 98 θα φθάσει τα €1,591 ενώ μαζί με την πράσινη φορολογία (αύξηση 14 σεντ) θα φθάσει τα €1,648.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top