ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Υπουργικό νέα επέκταση επιδότησης τιμών ηλεκτρισμού - Έρχονται μέτρα για ευάλωτους

Στο Υπουργικό νέα επέκταση επιδότησης τιμών ηλεκτρισμού - Έρχονται μέτρα για ευάλωτους

Συνέρχεται σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία, προκειμένου να συζητήσει και να εγκρίνει νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης των πολιτών από την ακρίβεια, με προεξέρχουσα τη νέα επέκταση της κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει το ΚΥΠΕ, στα μέτρα δεν περιλαμβάνεται η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που λήγει στο τέλος του μήνα (είχε επεκταθεί στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου). Αντίθετα η κλιμακωτή επιδότηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και η καθολική επιδότηση της αύξησης για ευάλωτους καταναλωτές αναμένεται να παρατεθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Στις προτάσεις που θα τεθούν στο τραπέζι του Υπουργικού, περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση μέτρων που είχαν ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ευάλωτες ομάδες (που λάμβαναν επιδόματα του Υφυπουργείου Πρόνοιας), καθώς και η επέκταση του μηδενικού και μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, επίσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του προηγούμενου πακέτου μέτρων (περιλαμβανομένης της επέκτασης της μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για ένα μήνα) ανερχόταν στα €60 εκατ.

Με βάση τις ίδιες πηγές, θα εξεταστεί ακόμη ένα μέτρο που σχετίζεται με τους λήπτες επιδόματος διακίνησης από το Υφυπουργείο Πρόνοιας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top