ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η Μελόνι ναύλωσε στρατιωτικό αεροσκάφος για να μεταφερθεί βρέφος με καρδιακή πάθηση από τη Βρετανία στη Ρώμη

Ιταλία: Η Μελόνι ναύλωσε στρατιωτικό αεροσκάφος για να μεταφερθεί βρέφος με καρδιακή πάθηση από τη Βρετανία στη Ρώμη

Αφυπνίστηκε το μητρικό ένστικτο της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι όταν ενημερώθηκε ότι ένα βρέφος ενός μηνός με σοβαρή καρδιακή πάθηση χαροπαλεύει σε νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) όπου δεν υπήρχε η κατάλληλη θεραπεία.

Η Μελόνι ανέλαβε προσωπικά το θέμα και, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αποφάσισε να ναυλώσει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος προκειμένου να μεταφερθεί το νεογέννητο σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου οι γιατροί θα μπορούσαν να του σώσουν τη ζωή.

«Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι παρενέβη προσωπικά για να βεβαιωθεί ότι το βρέφος θα μπορούσε να ταξιδέψει μαζί με την οικογένειά του με ασφάλεια μέχρι την πατρίδα της ναυλώνοντας ένα ειδικά εξοπλισμένο στρατιωτικό αεροσκάφος συνοδεία γιατρών», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Το βρέφος γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια και νοσηλευόταν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων του Μπρίστολ, ωστόσο, οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους γονείς ότι με τα μέσα που διέθεταν, δεν θα μπορούσαν να το θεραπεύσουν.

Σημειώνεται ότι η συγγενής καρδιοπάθεια δημιουργείται όταν η καρδιά ή τα αγγεία του αίματος γύρω από αυτήν δεν αναπτύσσονται φυσιολογικά πριν από τη γέννηση, όσο το έμβρυο ακόμα διαμορφώνεται.

Ο πατέρας του μικρού αγοριού, Ιταλός υπήκοος, έκανε έκκληση στη Μελόνι και την κυβέρνησή της για να βοηθήσει το ταχύτερο την οικογένειά του.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας κινητοποιήθηκε άμεσα στο αίτημα του πατέρα και ανέλαβε την αεροδιακομιδή του μωρού επισπεύδοντας τις τυπικές διαδικασίες. Ύστερα από την παρέμβαση της Μελόνι, η οικογένεια του βρέφους έφθασε τη Τρίτη στη Ρώμη, γράφει η Daily Mail.

Το νεογέννητο αγοράκι μεταφέρθηκε από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπρίστολ στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesu στη Ρώμη. Όλα τα έξοδα - τη ναύλωση του αεροσκάφους και τη μεταφορά της οικογένειας- καλύφθηκαν από την ιταλική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι για την μεταφορά του βρέφος με συγγενή καρδιοπάθεια από την Βρετανία σε άλλη χώρα για την θεραπεία του, υπήρξαν νομικά κωλύματα, καθώς το νοσοκομείο του Μπρίστολ είχε ενημερώσει την οικογένεια ότι δεν μπορούσε να αναλάβει τα έξοδα της αεροδιακομιδής. Κι ενώ η οικογένεια του νεογέννητου ήταν έτοιμη να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, η Μελόνι έδρασε αστραπιαία.

Το βρετανικό άρθρο αναφέρει ότι το ενός μηνός αγοράκι υποβλήθηκε σε διπλή επέμβαση στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesu που χρηματοδοτείται από το Βατικανό.

Μιλώντας στους Times του Λονδίνου, ο πατέρας του νεογέννητου ευχαρίστησε την ιταλική κυβέρνηση για τη βοήθειά της. «Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανακουφισμένοι». Ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς και τις νοσοκόμες στο βρετανικό νοσοκομείο Bristol Royal Hospital «για την ομαλή εξουσιοδότηση και την υποστήριξη στην οικογένειά του καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας».

Η Σιμόν Πιλόν, η Ιταλίδα δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αγαστή συνεργασία των δύο χωρών προκειμένου να μπορεί να σωθεί το βρέφος: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να δείξουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι είναι δυνατό να συνεργαστούμε και να μεταφέρουμε με ασφάλεια παιδιά με σοβαρές ιατρικές παθήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ρώμη για εξειδικευμένη θεραπεία».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top