ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΣ για ευρήματα ΕΥ για Κοινοτικά Συμβούλια: «Αναγκαιότητα η υλοποίηση της μεταρρύθμισης»

ΥΠΕΣ για ευρήματα ΕΥ για Κοινοτικά Συμβούλια: «Αναγκαιότητα η υλοποίηση της μεταρρύθμισης»

Οι διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την έκθεση των Κοινοτικών Συμβουλίων αποδεικνύουν την αναγκαιότητα για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέει το Υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας πως η δημιουργία των Συμπλεγμάτων Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) αναμένεται να εξορθολογήσει το μοντέλο λειτουργίας των Κοινοτήτων.

Σε ανακοίνωση του μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, που αφορά την περίοδο 1998-2018, το Υπουργείο Εσωτερικών καλωσορίζει τα ευρήματα που καταγράφονται σε αυτή και προσθέτει πως τα πλείστα των ευρημάτων, «επί της αρχής, βρίσκουν σύμφωνο το Υπουργείο».

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διαπιστώσεις στην εν λόγω Έκθεση αφορούν την 20ετία μέχρι το 2018, και από αυτές προκύπτουν περιπτώσεις κακοδιαχείρισης σε Κοινοτικά Συμβούλια, αποδεικνύεται η αναγκαιότητα για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε σχέση με τις Κοινότητες, επισημαίνει πως η δημιουργία των Συμπλεγμάτων Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) αναμένεται να εξορθολογήσει το μοντέλο λειτουργίας τους και να ενισχύσει τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και την αποδοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Η οργανωτική δομή και η στελέχωση των ΣΠΥ με επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό, που θα στηρίζει το έργο και τις αρμοδιότητες των Κοινοτικών Συμβουλίων, θα τερματίσουν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που παρατηρούνταν σε αρκετές περιπτώσεις», προσθέτει.

Επαναλαμβάνει ακόμη ότι το νέο σύστημα λειτουργίας των Τοπικών Αρχών είναι χωρίς αμφιβολία ένα μοντέλο σαφώς καλύτερο από το υφιστάμενο.

Λέγοντας πως για να εξυπηρετήσει στο μέγιστο και αποτελεσματικά τους πολίτες, το νέο αυτό σύστημα χρήζει συνεχών βελτιωτικών ενεργειών, το Υπουργείο Εσωτερικών προσθέτει ότι «ως Κυβέρνηση, είμαστε σε ετοιμότητα για την επίλυση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν το πρώτο μεταβατικό διάστημα, αλλά και για την υλοποίηση των κινήσεων εκείνων που θα ρυθμίσουν αδυναμίες της νομοθεσίας».

Σημειώνει πως η η συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ελεγκτική Υπηρεσία είναι αγαστή, γεγονός που αποτυπώνεται στην Έκθεση της Υπηρεσίας, με αναφορά σε υιοθέτηση των εισηγήσεων της Υπηρεσίας στο σχετικό τροποποιητικό νομοσχέδιο.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται εντατικά και με προσήλωση για την ομαλή έναρξη της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την 1η Ιουλίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top