ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Βρετανικές Βάσεις, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές, ωστόσο αναφέρεται πως έγινε κατορθωτό σε δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττής, ηκατάσταση στην πυρκαγιά είναι σαφώς καλύτερη. Στο περιστατικό με την εξέλιξη είχε εγκατασταθεί προωθημένο Προωθημένο Κέντρο Ελέγχου ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με κατασβέσεις με εγκαταστάσεις σωλήνων νερού και ασφαλίζεται η περίμετρος.

Η ακριβής καμένη έκταση θα ανακοινωθεί με την πλήρη κατάσβεση.

Συνολικές δυνάμεις στην πυρκαγιά:

Πτητικά Μέσα:

Αεροσκάφος πυρόσβεσης δασών , δύο Ιορδανικά ελικόπτερα Ελικόπτερα , δύο Ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστική Υπηρεσία, έξι πυροσβεστικά οχήματα από Τμήμα Δασών: με 34 πυροσβέστες , προωθητές γαίων από Πολιτική Άμυνα τέσσερις Φ.Π.Μ με 11 άτομα, Βρετανικές Βάσεις με τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Οργανωμένα εθελοντικά σύνολα:

Support cy : Τρεις Φ.Π.Μ, Kitas Weather: Μία Φ.Π.Μ και 1 πυροσβεστικό όχημα.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η καμένη έκταση υπολογίζεται περίπου στο 1 1/2 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Οι επίγειες δυνάμεις όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα εργάζονται καθόλη τη διάρκεια της νύκτας. Νωρίς το πρωΐ θα επιχειρήσουν όλα τα εναέρια μέσα επιχείρησαν και σήμερα. Θα ακολουθήσει και η διερεύνηση των αιτιών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις - Προσοχή στους οδηγούς συνιστούν οι Βρετανικές Βάσεις

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή βρέθηκε και η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου μαζί με τον αρχιπύραρχο Νίκο Λογγίνο.

Δείτε βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφία:

 

Δείτε φωτογραφία που αναρτήθηκε από την σελίδα Atlas Fireteam:

:

 

Δείτε φωτογραφία που αναρτήθηκε σπό την σελίδα Kitasweather:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top