ΠΑΡΑ-THEMA

Τι δεν μας λέτε κύριε Βαφεάδη;

Τι δεν μας λέτε κύριε Βαφεάδη;

Τερματίστηκε η σύμβαση του κράτους με την Kition Ocean Holdings για τα έργα στο λιμάνι Λάρνακας και μαρίνας, ύψους 1.2 δις ευρώ.

Μια πονεμένη ιστορία για την πόλη της Λάρνακας, η οποία μόλις τον Απρίλιο του 2022 η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη με κουστωδίες και φιέστες στο λιμάνι της Λάρνακας, παρέδιδε το κλειδί του λιμανιού στην Kition Στη Λάρνακα, ήταν κοινό μυστικό πως η εταιρεία πέραν από κάποιες μικρές αναπτύξεις εντός της μαρίνας τίποτε άλλο δεν έκανε, παρά μόνο όλο αυτό το χρονικό διάστημα εισέπραττε εκατομμύρια ευρώ από την εκμετάλλευση του λιμανιού.

Φτάσαμε στο σήμερα, με συζητήσεις επί συζητήσεων, με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη όπου η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα κατέθεσε την εγγυητική, την οποία δεν κατέθεσε ποτέ. Από σήμερα τα ξημερώματα, η κυριότητα του λιμανιού της Λάρνακας περιήλθε στην κυριότητα της Αρχής Λιμένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την μαρίνα Λάρνακας, θα την αναλάβει το υφυπουργείο τουρισμού.

Τα ερωτήματα πολλά. Τόσο για το περιεχόμενο της σύμβασης το οποίο υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα επτασφράγιστο μυστικό με ρήτρα εμπιστευτικότητας, όσο και για τις κινήσεις του αρμόδιου υπουργείου μεταφορών, σε σχέση με την εγγυητική. Πώς αφέθηκε ο Δήμος Λάρνακας να ετοιμάσει την οικοδομική άδεια ύψους περίπου 700.000 ευρώ για την Α φάση του έργου;

Τι πήγε λάθος σε αυτή την  πονεμένη ιστορία και πώς η κυβέρνηση και με ποιόν τρόπο θα αναλάβει το έργο; Ποιοι φέρουν ευθύνη για αυτήν την τσαπατσουλιά που στο τέλος της ημέρας προκαλεί τεράστιο κόστος στο κράτος και κυρίως καθυστέρηση στην ανάπτυξη της πόλης του Ζήνωνα.

ΕΓ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό, λειτουργικό κράτος, θέτοντας τις βάσεις για ειρηνική συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top