Περιμετρικός Λευκωσίας: Δόθηκε παράταση για την κατασκευή του - Πότε αναμένεται να παραδοθεί

Περιμετρικός Λευκωσίας: Δόθηκε παράταση για την κατασκευή του - Πότε αναμένεται να παραδοθεί

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημερώνει, με ανακοίνωση του, για την πορεία κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας ότι υπήρχε έγκριση παράτασης χρόνου μέχρι τις 16 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, υποβλήθηκε αίτημα από τον εργολάβο για επιπρόσθετη παράταση χρόνου, το οποίο και ενέκρινε η Τ.Ε.Α.Α. μέχρι τις 25 Ιουνίου 2024.

Ο εργολάβος υπέβαλε νέα αιτήματα παράτασης χρόνου μέχρι τις 5 Αυγούστου 2024 για γεγονότα από την 1η Ιανουαρίου 2024 μέχρι σήμερα (όπως επιπρόσθετες εργασίες που προέκυψαν) και για δυσμενείς καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες) από την 1η Μαρτίου 2024 μέχρι σήμερα. Τα αιτήματα παράτασης χρόνου εξετάστηκαν σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες (από Τ.Ε.Α.Α. και Κ.Ε.Α.Α.) και εγκρίθηκε παράταση χρόνου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024. Από αυτή την ημερομηνία και μετά, και μέχρι και την ολοκλήρωση/ παράδοση του έργου, θα αποκόπτονται ποινικές ρήτρες για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ύψους €5.500/ημέρα.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στα μέσα Αυγούστου, εκτός ενός μικρού τμήματος επί της Λεωφόρου Τσερίου που θα παραδοθεί σε μεταγενέστερο στάδιο και το οποίο δεν επηρεάζει τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.