Οικολογοι: Φάρμα κροκοδείλων - Δεν χρειαζόμαστε άλλες «βρώμικες» επιχειρήσεις

Οικολογοι: Φάρμα κροκοδείλων - Δεν χρειαζόμαστε άλλες «βρώμικες» επιχειρήσεις

Η υπόθεση με την προγραμματιζόμενη φάρμα κροκοδείλων στον Ψεματισμένο, επανέρχεται αναθεωρημένη και με ισχυρή υποστήριξη από τα ανώτερα στρώματα της εξουσίας.

Σήμερα η Επιτροπή Εξέτασης των Μελετών Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον εξετάζει ξανά την περίπτωση αυτή και δέχεται ισχυρές πιέσεις ώστε να εκδώσει υπό όρους τη θετική γνωμάτευση.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει την πλήρη και κάθετη αντίθεση του και καλεί τις αρμόδιες αρχές να απορρίψουν το αίτημα του επιχειρηματία με τις ισχυρές πλάτες.

Η Κύπρος χρειάζεται και καλωσορίζει επενδυτικές προτάσεις που να προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, να προσφέρουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Δεν χρειαζόμαστε άλλες «βρώμικες» επιχειρήσεις, που να ρυπαίνουν και να μολύνουν τη χώρα. Δεν χρειαζόμαστε υψηλού κινδύνου επενδύσεις που να τρομοκρατούν τον πληθυσμό και να κατασπαταλούν τους λιγοστούς υδάτινους πόρους.

 

Στην Κύπρο δεν υπάρχει η τεχνογνωσία για να διατηρηθεί και λειτουργήσει σωστά μια φάρμα κροκοδείλων. Ούτε το κλίμα προσφέρεται αλλά ούτε υπάρχει η τεχνογνωσία, η γνώση και η πείρα για μια τόσο περίπλοκη κτηνοτροφική δραστηριότητα. Ούτε μπορεί να ελεγχθεί επαρκώς από τις αρχές, οι οποίες επίσης δεν διαθέτουν την κατάλληλη γνώση και επιστημοσύνη.

Γιατί λοιπόν κάποιοι πιέζουν και απαιτούν να γίνει αυτό το παράλογο και επικίνδυνο έργο;

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται σήμερα στις 4 το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το ως και της χθεσινής συνάντησής του με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, με τη συμμετοχή και της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE