ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγχρονοι ήρωες στην Κύπρο: Βρετανός διέσωσε γυναίκα από πνιγμό έχοντας κομμένο αχίλλειο τένοντα!

Σύγχρονοι ήρωες στην Κύπρο: Βρετανός διέσωσε γυναίκα από πνιγμό έχοντας κομμένο αχίλλειο τένοντα!

Είναι απ΄ αυτές τις ιστορίες που δύσκολα σε αφήνουν αδιάφορο. Που στιγματίζουν τη ζωή όσων πρωταγωνίστησαν σ΄ αυτές και αποτελούν παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο…

Ζευγάρι Βρετανών στην Κύπρο τα έδωσε όλα για να σώσει τη ζωή γυναίκας σε παραλία της Κύπρου. Μάλιστα ο σύζυγος έκοψε τον αχίλλειό του τένοντα στην προσπάθειά του, κάτι που του στοιχίζει αφού θα μείνει στο σπίτι μέχρι τα Χριστούγεννα. Παρ΄ όλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι με ευχαρίστηση δέχεται την ταλαιπωρία από τη στιγμή που συμμετείχε στη διάσωση μιας γυναίκας.

Ο λόγος για τον Μπρένταν Μέισον και τη σύζυγό του Κορίνα. Την ιστορία αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα του Σόμερσετ (Somerset County Gazette) που αναδεικνύει την ανθρωπιά τους και μεταφέρει την μεγάλη συγκίνηση του Μπρένταν όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην τρίτη ημέρα των 10ήμερων διακοπών τους στην Κύπρο και ευρισκόμενοι σε παραλία διαπίστωσαν ότι δυο άνδρες τραβούσαν στην ακτή το σώμα μιας γυναίκας. 

«Σκέφτηκα πως ήταν προσπάθεια για διάσωση κι έτσι το είπα στην Κορίνα. Αμέσως τρέξαμε εκεί για να βοηθήσουμε» ανέφερε ο Μπρένταν, ο οποίος ενώ κατευθυνόταν στο σημείο έκοψε τον αχίλλειό του τένοντα (σ.σ. όσοι το έχουν πάθει κάνουν λόγο για οξύ πόνο).

«Άκουσαένα ‘κρακ’ και ήξερα ότι είχα κόψει τον αχίλλειο τένοντά μου» διηγείται ο Μπρένταν, που πρόσθεσε: «Είχα κυριευτεί από αδρεναλίνη. Ήμουν σε 10 μέτρα απόσταση, έτσι σύρθηκα προς το μέρος της. Κατάφερα να υπερνικήσω τον πόνο  και στη συνέχεια καταφέραμε να της δώσουμε το φιλί της ζωης».

Η σύζυγός του Κορίνα, ανέφερε: «Όταν την γυρίσαμε το πρόσωπό της ήταν μπλε, τα χείλη της μπλε, ενώ τα μάτια της είχαν γυρίσει πίσω. Νομίσαμε πως ήταν νεκρή. Εμείς καταφέραμε να καθαρίσουμε την αναπνευστική οδό και να της δώσουμε το φιλί της ζωής για 5-10 λεπτά. Μετά ήρθε ο γιατρός και το παραϊατρικό προσωπικό. Μόλις σιγουρεύτηκα ότι είχε παλμό και ανέπνεε έπρεπε να περιποιηθώ τον Μπρένταν που είχε κόψει τον αχίλλειο τένοντά του . Ήταν ένα χάος, επικρατούσε πανικός. Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει».

Η διασωθείσα ήταν η 77χρονη Κάρολ Τέιλορ από το Έσεξ, την οποία αφού πρώτα ανένηψαν την ακολούθησαν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο . Νοσηλεύτηκε εκεί για υο ημέρες προτού της δώσουν εξιτήριο.

Ο Μπρένταν υποβλήθηκε σε εξέταση μέσω MRI που επιβεβαίωσε ότι έκοψε τον αχίλλειο τένοντα και ακολούθως υποβλήθηκε σε επέμβαση, παραμένοντας στο νοσοκομείο για οκτώ ημέρες. Ως αποτέλεσμα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στη δουλειά πριν από τα Χριστούγεννα. 

Το ζεύγος συγκινήθηκε όταν δέχθηκε συγκινητικό τηλεφώνημα από την Κάρολ, για πρώτη φορά μετά την περιπέτειά τους στην Κύπρο. 

«Είπε ‘θέλω να σας ευχαριστήσω που σώσατε τη ζωή μου’» ανέφερε ο Μπρένταν. Και κατέληξε: «Αυτό με ταρακούνησε. Δεν μπορούσα να μιλήσω για 30 δευτερόλεπτα και ξαφνικά ξέσπασα σε λυγμούς . Με μεγάλη μου χαρά δέχομαι να αποκοπεί ο αχίλλειος τένοντάς μου για να σώσω μια ζωή!».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top