Ιαπωνία: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Σινμοεντάκε – Προειδοποίηση για έκρηξη

Ιαπωνία: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Σινμοεντάκε – Προειδοποίηση για έκρηξη

Προειδοποίηση για έκρηξη του ηφαιστείου Σινμοεντάκε στη νήσο Κιούσου εξέδωσαν σήμερα οι αρχές της Ιαπωνίας, καλώντας τον πληθυσμό να βρίσκεται σε εγρήγορση για ενδεχόμενη έκρηξη.

Ωστόσο, οι Αρχές της Ιαπωνίας δεν έκριναν σκόπιμο να εκδώσουν εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους γύρω από το ηφαίστειο Σινμοεντάκε, το οποίο βρίσκεται στην οροσειρά Κιρισίμα.

«Εκδόθηκε προειδοποίηση για το ηφαίστειο στα όρη Κιρισίμα (σ.σ. το Σινμοεντάκε). Επίπεδο συναγερμού 3: Μην πλησιάζετε το ηφαίστειο. Ενδέχεται να σημειωθεί έκρηξη», αναφέρει η ιαπωνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). «Ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών αρχών και μείνετε μακριά από τις επικίνδυνες ζώνες», υπογραμμίζει.

Η Ιαπωνία έχει πολλά ενεργά ηφαίστεια και βρίσκεται στον αποκαλούμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος ετοιμάζεται για την Προεδρία: Την Κυριακή ο ΠτΔ παρουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας και λογότυπο

Η Κύπρος ετοιμάζεται για την Προεδρία: Την Κυριακή ο ΠτΔ παρουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας και λογότυπο

Το πρόγραμμα εργασίας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ παρουσιάζει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE