Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Για μετά το Πάσχα τοποθετούνται οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ανέφεραν τη Μεγάλη Παρασκευή στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.

Πρόσθεσαν ότι μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση μεταξύ της ε/κ και της τ/κ πλευράς σε επίπεδο διαπραγματευτών ενόψει της συνάντησης των ηγετών στις 5 Μαΐου, ενώ αρχές Μαΐου αναμένεται και η πρώτη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής για Θέματα Νεολαίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ως προς τον διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου, οι πηγές ανέφεραν πως αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ο διορισμός θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.

Αναφορικά με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί κωλύματος ως προς τη χρηματοδότηση της αποστολής του Προσωπικού Απεσταλμένου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

Υπάρχουν, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ, κάποια θέματα τα οποία πρέπει να συμπληρωθούν με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί ο διορισμός, με νεότερα να αναμένονται το πιθανότερο μετά το Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά την Τεχνική Επιτροπή για Θέματα Νεολαίας, τα ονόματα των μελών της οποίας γνωστοποιήθηκαν πρόσφατα, και ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες, οι πηγές ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σχετικές διεργασίες σε αυτό το κομμάτι, καθώς η προτεραιότητα ήταν να διοριστούν τα μέλη, να ανακοινωθούν και μετά να γίνει και ο συντονισμός που απαιτείται για να διευθετηθούν και οι συναντήσεις, προσθέτοντας ότι η πρώτη τέτοια συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές ή προετοιμασίες και για τη συνάντηση των δύο ηγετών στις 5 Μαΐου, οι πηγές ανέφεραν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε επίπεδο διαπραγματευτών, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ ακόμη μία θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα και στη συνέχεια θα αξιολογηθεί αν χρειάζεται και αν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν και άλλες πριν από τη συνάντηση των ηγετών.

Επανέλαβαν δε την επιθυμία της ε/κ πλευράς αυτή η προσπάθεια να περάσει το συντομότερο δυνατόν σε μια φάση επανέναρξης διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι η δουλειά που θα πρέπει να γίνει από τώρα μέχρι τη διευρυμένη συνάντηση του Ιουλίου είναι για την εφαρμογή όσων αποφασίστηκαν στην προηγούμενη και την προετοιμασία του εδάφους ώστε να είναι επιτυχημένη και η επόμενη.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπήρξε κάποια πρόοδος σχετικά με τα σημεία που συμφωνήθηκαν στη Γενεύη πέρα από την Τεχνική Επιτροπή για τη Νεολαία, οι πηγές σημείωσαν ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο νεότερο για την ώρα, αλλά η συζήτηση συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE