ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόνια συνεργασίας υπόγραψε την Τρίτη (17/11) η Αστυνομία – Στόχος η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών

Μνημόνια συνεργασίας υπόγραψε την Τρίτη (17/11) η Αστυνομία – Στόχος η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής της Αστυνομίας για στήριξη των μελών της στο ιδιαίτερα απαιτητικό τους λειτούργημα, υπογράφηκαν την Τριτη (17/11) δύο μνημόνια συνεργασίας με το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας (Κ.Ι.Ψ.) και το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η τελετή υπογραφής των δύο μνημονίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη 1μ.μ., στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ τα μνημόνια υπέγραψαν, ο Αρχηγός του Σώματος, κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και αντίστοιχα, ο κ. Άθως Ερωτοκρίτου, Εγγεγραμμένος Κλινικός Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής, Τακτικός Διδάσκαλος και Επόπτης του Κ.Ι.Ψ. και ο Δρ. Χαράλαμπος Τζιόγκουρος, Διευθυντής του ΚΕΣΥ.

Δεδομένου ότι τα μέλη της Αστυνομίας καλούνται συχνά να διαχειριστούν ιδιαίτερα στρεσογόνες καταστάσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, βασικός στόχος της συνεργασίας με τους δύο αυτούς οργανισμούς, είναι η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης σε ατομικό, οικογενειακό και ομαδικό επίπεδο.

Ο τομέας της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης, αποτελεί θεσμό που έχει εδραιωθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών οργανισμών στις Η.ΠΑ. και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εν λόγω πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Αστυνομία Κύπρου, συνιστά ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου για παροχή στήριξης στα μέλη του Σώματος, με σκοπό την ευημερία τους.

Κατά την τελετή σύναψης των δύο μνημονίων, ο Αρχηγός Αστυνομίας τόνισε ότι το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο αποτελεί το θεμέλιο της Αστυνομίας, καλείται να λειτουργήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα άνευ προηγουμένου απαιτητικό και ραγδαίως μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον και το γεγονός αυτό αυξάνει τα επίπεδα άγχους, αλλά και τους στρεσογόνους παράγοντες για τα μέλη μας. Άλλωστε, το λειτούργημα του Αστυνομικού, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πλέον στρεσογόνα επαγγέλματα. «Η σημερινή εξέλιξη καταδεικνύει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός του Σώματος, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τους δύο οργανισμούς για την προθυμία τους να προσφέρουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες αφιλοκερδώς στα μέλη της Αστυνομίας.

Ο κ. Άθως Ερωτοκρίτου από πλευράς του, τόνισε ότι «ο αστυνομικός και η αστυνομικίνα, σε όποια κλίμακα της ιεραρχίας και να βρίσκονται, είναι πρώτιστα Άνθρωποι. Και η προστασία της ιδιότητάς τους αυτής εξασφαλίζει και την ποιοτική προσφορά τους στην ίδια την κοινωνία που υπηρετούν». Εξέφρασε δε τη χαρά του για το γεγονός ότι «ένα ουσιαστικό, μακρόπνοο και φιλόδοξο σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή». «Σκοπός μας», είπε ο κ. Ερωτοκρίτου, «είναι η προσφορά στήριξης και ανεφοδιασμού στον άνθρωπο αστυνομικό, έναν στην ουσία προστάτη και φίλο του πολίτη που μπορεί να μένει απροστάτευτος πολλές φορές, εργαζόμενος σε αντίξοες και τοξικές συνθήκες».

Τη μεγάλη του ευαρέσκεια για την έναρξη της συνεργασίας της Αστυνομίας με το ΚΕΣΥ εξέφρασε με τη σειρά του ο Δρ. Τζιόγκουρος, καθώς και την εκτίμηση ότι η συνεργασία αυτή θα είναι γόνιμη, αποτελεσματική και παραγωγική. Διαβεβαίωσε τέλος, ότι από πλευράς του Κέντρου, θα καταβληθεί το καλύτερο δυνατό, με στόχο την ευημερία των όποιων μελών της Αστυνομίας, θα ήθελαν να λάβουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top