Προσοχή: Απαγορεύτηκε τοξική ουσία σε βερνίκια νυχιών – Πότε θα σταματήσει η κυκλοφορία καλλυντικών προϊόντων με TPO

Προσοχή: Απαγορεύτηκε τοξική ουσία σε βερνίκια νυχιών – Πότε θα σταματήσει η κυκλοφορία καλλυντικών προϊόντων με TPO

O Τομέας Καλλυντικών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών επιθυμεί να πληροφορήσει όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2025/877, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου 2025, η ουσία «οξείδιο της διφαίνυλο (2,4,6-τριμεθυλοβενζοϋλο) φωσφίνης» (αριθ. CAS 75980-60-8), με την ονομασία «Trimethylbenzoyl Diphenylphosphine Oxide» της Διεθνούς Ονοματολογίας Συστατικών Καλλυντικών (INCI), γνωστή και ως TPO, πρόκειται να απαγορευτεί για χρήση σε καλλυντικά προϊόντα.

Στο παρόν στάδιο, η ουσία αυτή περιλαμβάνεται στην εγγραφή 311 του παραρτήματος III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1223/2009 και ως εκ τούτου, επιτρέπεται για επαγγελματική χρήση σε συστήματα τεχνητών νυχιών με μέγιστη συγκέντρωση 5%.

Δεδομένου ότι η εν λόγω ουσία έχει ταξινομηθεί ως ουσία ΚΜΤ κατηγορίας 1Β (τοξική για την αναπαραγωγή), δεν θα πρέπει πλέον να επιτρέπεται στα καλλυντικά προϊόντα. Ως εκ τούτου, η εγγραφή 311 του παραρτήματος III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1223/2009 θα διαγραφεί και η ουσία θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών του παραρτήματος II του εν λόγω κανονισμού.

Με βάση τα πιο πάνω, από την 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν οποιαδήποτε προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία περιέχουν την πιο πάνω ουσία.

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση αφορά όλα τα καλλυντικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προορίζονται για επαγγελματική χρήση. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές οδηγίες, καλούνται όλοι οι επαγγελματίες όπως σταματήσουν τη χρήση των προϊόντων (τόσο χρησιμοποιημένων όσο και αχρησιμοποίητων προϊόντων) που περιέχουν την εν λόγω ουσία από την 1η Σεπτεμβρίου 2025, ανεξάρτητα εάν τα έχουν προμηθευτεί πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο Τομέας Καλλυντικών θα διεξάγει από την 1η Σεπτεμβρίου 2025 δειγματοληπτικούς ελέγχους με σκοπό τη διαπίστωση της συμμόρφωσης με τα πιο πάνω. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Τομέα Καλλυντικών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών στα τηλέφωνα 22608606 και 22608682.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE