ΠΡΟΣΟΧΗ: Παράνομη διάθεση «Botox» και «Dysport» σε ινστιτούτα αισθητικής και ιατρεία - Τι αναφέρουν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παράνομη διάθεση «Botox» και «Dysport» σε ινστιτούτα αισθητικής και ιατρεία - Τι αναφέρουν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες

Παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων τα γνωστά σκευάσματα «Botox» και «Dysport», εντοπίστηκαν σε ελέγχους που διενήργησαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες σε ινστιτούτα αισθητικής και ιατρεία.

Όπως διαπιστώθηκε, τα εν λόγω προϊόντα δεν διαθέτουν Άδεια Κυκλοφορίας στην Κυπριακή Δημοκρατία και εισήχθησαν από μη νόμιμες εφοδιαστικές αλυσίδες, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης.

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες με ανακοίνωση τους υπενθυμίζουν σε όλους τους επαγγελματίες υγείας ότι η κυκλοφορία, προμήθεια και χορήγηση φαρμακευτικών προϊόντων χωρίς άδεια ή χωρίς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, αποτελεί ποινικό αδίκημα. Οποιοδήποτε πρόσωπο προμηθεύεται ή διαθέτει τέτοια προϊόντα εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας διαπράττει αδίκημα και υπόκειται σε ποινική δίωξη, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης Νόμου.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι πρόσωπο, το οποίο αυτοπροσώπως ή διά υπαλλήλου του ή άλλου εκπροσώπου του κυκλοφορεί στην επικράτεια της Δημοκρατίας φαρμακευτικό προϊόν, για το οποίο δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας, κατά παράβαση του εδαφίου (1) του άρθρου 9 του πιο πάνω Νόμου, είναι ένοχο αδικήματος και θα διώκεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Στο Οβάλ Γραφείο τώρα με Ζελένσκι και Ευρωπαίους

LIVE: Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Στο Οβάλ Γραφείο τώρα με Ζελένσκι και Ευρωπαίους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες στο Οβάλ Γραφείο για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE