LIFESTYLE

Baby Shower… (What?) Oι Κύπριες celebrities και η νέα μόδα

Baby Shower… (What?) Oι Κύπριες celebrities και η νέα μόδα

Της μόδας έγινε τους τελευταίους μήνες το «Baby Shower», ανάμεσα στις Κύπριες εγκυμονούσες celebrities, με πρωτοπόρες τις Γιώτα Κουφαλίδου και Κωνσταντίνα Ευρυπίδου. Αν διερωτάστε περί τίνος πρόκειται θα βρείτε την απάντηση σ΄αυτό το άρθρο.

Για όποιον δε το γνωρίζει, τα Baby Shower είναι περισσότερο μια Αμερικάνικη παράδοση όπου φίλες της μέλλουσας μαμάς μαζεύονται να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου παιδιού.

Στη γιορτή αυτή η μέλλουσα μαμά έχει την ευκαιρία να ακούσει συμβουλές από τις φίλες, να μπει στο κλίμα της νέας ζωής που την περιμένει αλλά και να διασκεδάσει παρέα με κοντινούς της ανθρώπους! Μεγάλο μέρος της γιορτής είναι και τα δώρα που φέρνουν οι καλεσμένοι, για τη μαμά ή το μωρό, διότι έχουν σκοπό να βοηθήσουν με τα απαραίτητα που σίγουρα θα χρειαστούν στη πορεία.

Όπως όλα τα πάρτι, και αυτό θέλει μια μικρή οργάνωση. Είναι όμως πολύ απλό, και εφόσον είναι κάτι που η μέλλουσα μαμά το θέλει, τότε σίγουρα θα το ευχαριστηθούν όλοι!

1. Ποιος το οργανώνει…

Η μέλλουσα μαμά δεν είναι αυτή που πρέπει να το οργανώσει! Συνηθίζεται να είναι κάποια κοντινή φίλη, η αδερφή, η κουμπάρα, ή και όλες οι φίλες παρέα! Η καθεμιά είναι υπεύθυνη για κάτι.

2. Ορίσετε την ημερομηνία… 

Συνήθως ένα baby shower διοργανώνεται κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών της εγκυμοσύνης. Μερικά ζευγάρια, όμως, διστάζουν να γιορτάσουν πριν τον ερχομό του παιδιού, και προτιμούν να περιμένουν τη γέννησή του, ώστε να είναι το τιμώμενο πρόσωπο το μωρό αντί η μαμά. Εξαρτάται πάντα από το ζευγάρι, οπότε είναι σημαντικό πριν το οργανώσουμε να ξέρουμε τι προτιμά η μέλλουσα μαμά!

3. Η πρόσκληση…

 paperlesspost

Πάρτι χωρίς πρόσκληση δε γίνεται! Δε χρειάζονται υπερβολές όμως. Άλλωστε τα baby shower πρέπει να είναι μαζεμένα και να καλέσετε φίλους λίγους και κοντινούς.

Δοκιμάστε να στείλετε μια ηλεκτρονική πρόσκληση, απλή αλλά εντυπωσιακή!

 4. Διαλέξτε ένα θέμα για το πάρτι…

Το να έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα το πάρτι, αν και δεν είναι απαραίτητο, κάνει την εκδήλωση πιο γιορτινή. Το να είστε εφευρετικοί και να προσθέσετε προσεγμένες πινελιές σίγουρα θα βοηθήσει στο να είναι το πάρτι ακόμα πιο πετυχημένο. Μία θεματολογία βοηθάει επίσης, στη γενικότερη οργάνωση. Σας δίνει μια κατεύθυνση για τη πρόσκληση, τη διακόσμηση, ακόμα και τα φαγητά! Εάν παρόλα αυτά όμως επιλέξετε να μην έχει το baby shower σας κάποιο θέμα, δοκιμάστε μια απλή, φωτεινή διακόσμηση με λουλούδια, που είναι πάντα κατάλληλη για μια τέτοια γιορτή. Θυμηθείτε όμως να κρατήσετε τις διακοσμήσεις, ότι κι αν είναι αυτές, στο ελάχιστο! Όλη η προσοχή θα επικεντρωθεί, ούτως ή αλλιώς, στην κοιλιά της μέλλουσας μαμάς!

5. Τι θα φάμε…

baby shower deserts

Επιλέξτε ένα μενού που δε θα θέλει πολύ δουλειά τη τελευταία στιγμή. Να είναι φαγητά εύκολα, που μπορούν να φαγωθούν και στο χέρι, και θα είναι νόστιμα και σε θερμοκρασία δωματίου.

Όπως τα κλασικά φαγητά που βρίσκουμε σε παιδικά πάρτι! Μπόμπες, κεφτεδάκια, μίνι σουβλάκια, στικς λαχανικών, cupcakes, cake pops και cookies όλα σε σχήματα και χρώματα που παρέπεμπαν σε μωρό, ανάλογα με το φύλο.

6. Και τι θα κάνουμε…

Το σημαντικότερο μέρος ενός baby shower είναι όταν η μέλλουσα μαμά ανοίγει τα δώρα της! Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε τι δώρο θα δωρίσετε θυμηθείτε ότι στόχο έχει να βοηθήσει τη μέλλουσα μαμά. Κάτι χρηστικό, συνήθως, είναι και πιο κατάλληλο.

Συνηθίζεται όμως να οργανώνονται και δραστηριότητες (τα λεγόμενα baby shower games) με θέμα το μωρό. Επιλογές υπάρχουν πολλές. Ρίξτε μια ματιά στο ίντερνετ, και καταλήξτε σε αυτά που  ταιριάζουν περισσότερο στη προσωπικότητα της μέλλουσας μαμάς. 

 

baby shower game

baby shower game

7. Κι άλλα δώρα…

 baby shower favor

Σε όλα τα παιδικά πάρτι, o οικοδεσπότης δίνει ένα δωράκι στα παιδιά που ήρθαν. Έτσι και στο baby shower είναι ωραίο οι καλεσμένοι να φεύγουν με ένα ενθύμιο της γιορτής, ένα baby shower goodie bag (ή αλλιώς baby shower favor).  

babyglitter

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top