ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτήση Λάρνακα – Τύμπου και… επιστροφή στη Λάρνακα – Η επίσημη θέση του κέντρου ελέγχου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πτήση Λάρνακα – Τύμπου και… επιστροφή στη Λάρνακα – Η επίσημη θέση του κέντρου ελέγχου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ασυνήθιστο φαινόμενο. Σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα παρακολούθησης πορείας πτήσεων, ιδιωτικό αεροπλάνο την Τρίτη (01/12) καταχώρησε αεροπορικό δρομολόγιο Λάρνακα – Ερτσάν.

Σύμφωνα με τα όσα έδειχνε και το flightradar24 το αεροπλάνο απογειώθηκε από τον διεθνή μας αερολιμένα στις 12:05 και στις 12:33 επρόκειτο να προσγειωθεί στο παράνομο αεροδρόμιο των Κατεχομένων. 

Ωστόσο, στα μισά της πορείας του έκανε στροφή 360 μοιρών και επέστρεψε στη Λάρνακα, όπου και προσγειώθηκε.

Το flightradar24 παρακολουθείται από πολλά άτομα και ήταν επόμενο να γίνει θέμα συζήτησης. Υπάρχουν, άλλωστε, και πολιτικές προεκτάσεις...

Προσπαθήσαμε, λοιπόν, να λύσουμε τον γρίφο μιλώντας με τον Προϊστάμενο του Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας, Χάρη Αντωνιάδη.

Ο κ. Αντωνιάδης μας ανέφερε αρχικά πως το αεροπλάνο είναι εγγεγραμμένο στο κυπριακό νηολόγιο και πρόκειται για ιδιωτικό αεροσκάφος, μικρού τύπου. Πρόσθεσε ότι είναι προφανές πως έγινε κάποιο τεχνικό λάθος που δεν σχετίζεται με την Πολιτική Αεροπορία και γι΄ αυτό παρουσιάστηκε στο σύστημα της εν λόγω ιστοσελίδας η πτήση Λάρνακα – Ερτσάν. Απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να δηλώθηκε τέτοιο πλάνο πτήσης.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «ενδεχομένως το σύστημα της ιστοσελίδας να μην αναγνωρίζει ‘circular fights’, δηλαδή πτήσεις από και προς το ίδιο αεροδρόμιο, ενώ δεν αποκλείεται να επηρέασε και το γεγονός ότι τα δύο αεροδρόμια είναι πολύ κοντά».

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top