Είπε το «ναι» ο Αρχιεπίσκοπος: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πάει Φανερωμένη

Είπε το «ναι» ο Αρχιεπίσκοπος: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πάει Φανερωμένη

Με ανατροπή της τελευταίας στιγμής, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα κατέλθει τελικά στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, στεγάζοντας το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας στο κτήριο του σχολείου Φανερωμένης, το οποίο θα ανακαινιστεί.

Η εξέλιξη αυτή κατέστη δυνατή μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στη νέα εναλλακτική πρόταση του Πανεπιστημίου, έπειτα από το ναυάγιο του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε την εγκατάσταση της Σχολής Αρχιτεκτονικής και την ανέγερση δεύτερου κτηρίου.

Η λύση θεωρείται επωφελής τόσο για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που σήμερα καταβάλλει ενοίκια για τη στέγαση του Τμήματος, όσο και για το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς περίπου 200 φοιτητές αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην περιοχή. Η παρουσία τους εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, την κινητικότητα και την ηλικιακή ανανέωση της παλιάς πόλης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευρύτερη αναζωογόνησή της.

Δείτε βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα  δέσμη οκτώ μέτρων για τη στήριξη των Κυπρίων πολιτών και της οικονομίας, ως απάντηση στις επιπτώσεις που προκαλεί η πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE