Είπε το «ναι» ο Αρχιεπίσκοπος: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πάει Φανερωμένη

Είπε το «ναι» ο Αρχιεπίσκοπος: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πάει Φανερωμένη

Με ανατροπή της τελευταίας στιγμής, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα κατέλθει τελικά στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, στεγάζοντας το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας στο κτήριο του σχολείου Φανερωμένης, το οποίο θα ανακαινιστεί.

Η εξέλιξη αυτή κατέστη δυνατή μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στη νέα εναλλακτική πρόταση του Πανεπιστημίου, έπειτα από το ναυάγιο του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε την εγκατάσταση της Σχολής Αρχιτεκτονικής και την ανέγερση δεύτερου κτηρίου.

Η λύση θεωρείται επωφελής τόσο για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που σήμερα καταβάλλει ενοίκια για τη στέγαση του Τμήματος, όσο και για το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς περίπου 200 φοιτητές αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην περιοχή. Η παρουσία τους εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, την κινητικότητα και την ηλικιακή ανανέωση της παλιάς πόλης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευρύτερη αναζωογόνησή της.

Δείτε βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Σε έναν κομβικό διπλωματικό σταθμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετατρέπεται η Κύπρος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φιλοξενήσει τον διοικητικό βραχίονα του Συμβουλίου για την Ειρήνη, με αποκλειστικό αντικείμενο το πολυσυζητημένο σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

BEST OF TOTHEMAONLINE