Ιράν: Θα οριστεί προσωρινό συμβούλιο ηγεσίας

Ιράν: Θα οριστεί προσωρινό συμβούλιο ηγεσίας

Ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, δήλωσε σήμερα (1/3) ότι «θα σχηματιστεί προσωρινό συμβούλιο ηγεσίας σύμφωνα με το Σύνταγμα, προκειμένου να ασκήσει τα καθήκοντα που θα του ανατεθούν», μία μέρα μετά τη δολοφονία του 86χρονου Ανώτατου Ηγέτη Αγιολά Αλί Χαμενεΐ από αεροπορικές επιθέσεις Ισραήλ και ΗΠΑ.

Ο Λαριτζανί κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να λεηλατήσουν και να διαλύσουν το Ιράν και τους υπενθύμισε ότι «ο λαός του δεν θα επιτρέψει τον διαμελισμό της χώρας του».

Πηγή: NBC

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.