Τούρκος αξιωματούχος: Ενδεχόμενη κατάργηση βίζας για Ε/κ προς την Τουρκία δεν σημαίνει αναγνώριση της Κύπρου

Τούρκος αξιωματούχος: Ενδεχόμενη κατάργηση βίζας για Ε/κ προς την Τουρκία δεν σημαίνει αναγνώριση της Κύπρου

Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα χρειάζονται πλέον βίζα για να επισκεφθούν την Τουρκία μετά τη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισοδυναμεί με αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε την Τρίτη Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την άρση των θεωρήσεων για τους πολίτες της ΕΕ από τη στιγμή που η ΕΕ φιλελευθεροποιήσει τις προϋποθέσεις για βίζα για τους Τούρκους πολίτες, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα. Κάτι τέτοιο είναι ένα από τα 72 κριτήρια που απαιτούνται από τις Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει επίσης και για τους Ελληνοκύπριους.

"Αυτό δεν σημαίνει την αναγνώριση της Κύπρου. Εάν η ΕΕ καταργήσει τις θεωρήσεις για τους Τούρκους πολίτες, τότε και εμείς θα καταργήσουμε τη βίζα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ", δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτή τη στιγμή, ήδη οι οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να ταξιδεύουν στην Τουρκία, αλλά εμείς εκδίδουμε τη βίζα τους σε ξεχωριστό χαρτί. Με τη νέα αυτή ρύθμιση δεν θα χρειάζονται θεώρηση», ανέφερε.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα περιμένει αύριο την επίσημη έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE