ΚΟΣΜΟΣ

ΙΤΑΛΙΑ: Αθωώνονται άστεγοι που κλέβουν φαγητό - Ισχυρό μήνυμα

ΙΤΑΛΙΑ: Αθωώνονται άστεγοι που κλέβουν φαγητό - Ισχυρό μήνυμα

Στην Ιταλία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» δεν θα θεωρείται ποινικό αδίκημα η κλοπή φαγητού, εξαιτίας της υπερβολικής φτώχειας και πείνας που υπάρχει στην χώρα.

Άστεγος αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, αναφέροντας στην ετυμηγορία του ότι το να κλέβει κανείς μικρή ποσότητα φαγητού ως αποτέλεσμα της φτώχειας του συνεπώς και της πείνας του, δεν αποτελεί αδίκημα.

Η απόφαση αυτή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας, ακυρώνει κατά συνέπεια προηγούμενη απόφαση του Εφετείου της Γένοβας, που είχε καταδικάσει Ουκρανό άστεγο σε έξι μήνες φυλάκιση και 100.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Ο Ουκρανός άνδρας, είχε πάρει από ένα σούπερ-μάρκετ, ένα λουκάνικο και λίγο τυρί, συνολικής αξίας τεσσάρων ευρώ και επτά λεπτών, χωρίς να πληρώσει. Ο άνδρας, μετά την καταδίκη του από το Εφετείο, κατέφυγε στον Ιταλικό Άρειο Πάγο, όπου και αθωώθηκε.

«Η κατάσταση του κατηγορούμενου και οι συνθήκες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε η οικειοποίηση των τροφίμων αποδεικνύουν ότι αποφάσισε να αφαιρέσει μικρή ποσότητα φαγητού για να αντιμετωπίσει την άμεση και απόλυτη φυσική απαίτηση να μπορέσει να τραφεί, δρώντας, κατά συνέπεια, σε κατάσταση η οποία, χαρακτηρίζεται από έκτακτη ανάγκη» τονίζουν τα μέλη του ιταλικού Άρειου Πάγου.

Το σχόλιο του προέδρου της ιταλικής Ένωσης Καταναλωτών Codacons, Κάρλο Ριέντσι ήταν ότι « Πρόκειται για μια απόλυτα λογική απόφαση, διότι μια κλοπή η οποία οφείλεται σε πείνα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί εγκληματική πράξη». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top