ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατέθεσε ενώπιον του Κακουργοδικείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – «Ήθελα να υπάρχει μια ομαλή λειτουργία της Γενικής Εισαγγελίας»

Κατέθεσε ενώπιον του Κακουργοδικείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – «Ήθελα να υπάρχει μια ομαλή λειτουργία της Γενικής Εισαγγελίας»

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε ακόμη για την σχέση μεταξύ του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και του Κώστα Κληρίδη, την οποία την χαρακτήρισε κακή.

Ολοκληρώθηκε η εξέταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από τον δικηγόρο του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Χρίστο Πουργουρίδη.

Ο ΠτΔ καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Ηλίας Στεφάνου, ζήτησε 20λεπτη διακοπή της διαδικασίας και το αίτημά του έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε στο δικαστήριο ότι έγινε διάλογος αναφορικά με τα καθήκοντα τους μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, αλλά όχι υπό τη μορφή όρων.

Κατά την αντεξέταση του Πρόεδρου Αναστασιάδη από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Ηλία Στεφάνου, ο ΠτΔ είπε ότι ο κ. Ερωτοκρίτου τον είχε ενημερώσει ότι ενδιαφερόταν για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι ο κ. Ερωτοκρίτου εξέφρασε παράπονο ότι δεν διορίστηκε ο ίδιος στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

`Ηθελα να υπάρχει μια ομαλή λειτουργία της Γενικής Εισαγγελίας, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ιδιαίτερα για το χειρισμό θεμάτων όπως εγκλήματα και θέματα που αφορούν την οικονομία.

Ανέφερε επίσης ότι εισηγήθηκε το χειρισμό των ποινικών υποθέσεων όπως τον αναλάβει ο κ. Ερωτοκρίτου, δεδομένης της πείρας του στις ποινικές υποθέσεις και τον τελευταίο λόγο θα τον είχε ο Γενικός Εισαγγελέας, προκειμένου να υπάρχει μια ομαλή μεταξύ τους συνεργασία.

Επίσης ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε κακή τη σχέση μεταξύ του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και του Κώστα Κληρίδη, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Αντεξεταζόμενος από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Ηλία Στεφάνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι υπήρχαν διαφορές μεταξύ τους παρά τις συναντήσεις για εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων. “Υπήρχε δυστυχώς μια κακή σχέση”, είπε.

Εισηγήθηκα, ανέφερε, “να γίνονται συσκέψεις πρωινές και δυστυχώς δεν εγίνονταν αυτές οι συσκέψεις”.

Επανέλαβε ότι το Σύνταγμα ρητώς προνοεί ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμα ότι θα ήταν περιφρόνηση του δικαστηρίου "εάν δεν ερχόμουν".

Η αντεξέταση του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε και ο ίδιος αναχώρησε από το χώρο των δικαστηρίων γύρω στις 09:15 . 

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top