Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία πολιτών: «Ε.Ε. - Τουρκίας υπήρχαν κρυφά ανταλλάγματα»

Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία πολιτών: «Ε.Ε. - Τουρκίας υπήρχαν κρυφά ανταλλάγματα»

Συμφωνία Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βίζα: Επιτέλους η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την αλήθεια κατάματα πριν είναι αργά, αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στο ότι, «Η Τουρκία έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το πλάνο της για την επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερων κερδών από τη συμφωνία της με την ΕΕ αν και κάποιοι στη Λευκωσία συνεχίζουν  να στρουθοκαμηλίζουν».
 
«Από την πρώτη στιγμή τονίζαμε ότι στην συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας υπήρχαν κρυφά ανταλλάγματα, τα οποία τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια», συνεχίζει.
 
«Το πρώτο είναι η κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
 
«Άραγε ποιο θα είναι το επόμενο; Το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων που έχει ήδη προαναγγείλει η Άγκυρα για τον Ιούνιο;»
 
«Οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την κατάργηση της βίζας δεν έπεισαν, όπως και η στάση της Κυβέρνησης η οποία τρέχει να προλάβει τα γεγονότα», υπογραμμίζει.  
 
«Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει άμεσα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ή Εθνικό Συμβούλιο για συντονισμό και δράση έναντι των τουρκικών σχεδιασμών. Οι εξελίξεις σε θέματα που επηρεάζουν το κυπριακό μας δεν μπορούν να περιμένουν την προεκλογική περίοδο» καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE