ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Αισιοδοξία για λύση του Κυπριακού εντός του 2016»

ΠτΔ: «Αισιοδοξία για λύση του Κυπριακού εντός του 2016»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι εξακολουθεί να είναι εφικτή η λύση του Κυπριακού εντός του 2016 αν και οι δύο πλευρές εμπλακούν με σοβαρότητα, συζητώντας και υποβάλλοντας εποικοδομητικές προτάσεις πάνω σε όλα τα εκκρεμούντα θέματα και μέσα σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη και συνολική λύση του Κυπριακού.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, στη Λευκωσία, χθες βράδυ με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην παρουσία της σημαντικής κυπριακής διασποράς στις ΗΠΑ που αποτελεί ένα ενεργό δεσμό μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών και συμβάλλει στον περαιτέρω εμπλουτισμό του πολυπολιτισμικής κοινωνίας των ΗΠΑ.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι επιθυμία της κυπριακής Κυβέρνησης είναι η περαιτέρω επέκταση των διμερών σχέσεων, ενώ επεσήμανε ότι οι εκατέρωθεν επισκέψεις αξιωματούχων έχουν συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη των σχέσεων αυτών, χαρακτηρίζοντας ορόσημο τις επισκέψεις του Αντιπροέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Αυτές οι σημαντικές επισκέψεις, είπε ο Πρόεδρος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, έχουν συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μας σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένων των τομέων της ενέργειας, της ασφάλειας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και άλλων.

Πρόσθεσε ότι «πιο σημαντικό, αυτές οι επισκέψεις έχουν επαναβεβαιώσει το συνεχές ειλικρινές ενδιαφέρον των ΗΠΑ στις προσπάθειες για επίτευξη μιας βιώσιμης και συνολικής λύσης του Κυπριακού πλήρως ευθυγραμμισμένης με τις αρχές και αξίες του Χάρτη του ΟΗΕ και της ΕΕ”.

“Εκτιμούμε ειλικρινά το ενδιαφέρον του Προέδρου Ομπάμα και του Αντιπροέδρου Μπάιντεν για πρόοδο στο Κυπριακό”, σημείωσε, και εξέφρασε ευχαριστίες για άλλη μια φορά προς την αμερικανική Κυβέρνηση για τη μακρόχρονη υποστήριξή της για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσω να εργάζομαι άοκνα ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη και συνολική λύση του Κυπριακού με στόχο την επανένωση της πατρίδας μας και του λαού της και να δημιουργηθούν οι πλέον αξιόπιστες προοπτικές για ευημερία τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για τους Τουρκοκύπριους σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες όλων των νόμιμων κατοίκων ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θα προστατεύονται πλήρως».

Πρόσθεσε ότι «παραμένω αισιόδοξος ότι μια λύση εντός του 2016 εξακολουθεί να είναι εφικτή αν και οι δύο πλευρές εμπλακούν με σοβαρότητα, συζητώντας και υποβάλλοντας εποικοδομητικές προτάσεις πάνω σε όλα τα εκκρεμούντα θέματα και μέσα σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυπριακή Κυβέρνηση καταδικάζουν έντονα την εγκληματική ενέργεια που έσπειρε τον τρόμο στο Ορλάντο και εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: 29χρονος μοτοσικλετιστής το νέο θύμα της ασφάλτου - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Πρατήρια καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

Όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά, με τα κόμματα να επιστρατεύουν όλο το δυναμικό τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, όσες είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα καταγράφονται, τα κόμματα προχωρούν σε δικές τους εσωτερικές δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top