Είναι γεγονός, η πρώτη επαγγελματική Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ)

Είναι γεγονός, η πρώτη επαγγελματική Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ)

Την 1η Ιουλίου αρχίζει η νεοσύστατη ομάδα επαγγελματιών βατραχανθρώπων.

Υπογράφουν την Τετάρτη 15/6 τα πρώτα συμβόλαια οι πρώτοι επαγγελματίες ΟΥΚ. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα Φιλελεύθερος (15/6-Τετάρτη) οι πρώτοι επαγγελματίες οπλίτες είναι πλέον γεγονός. Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο αλλά οι προσλήψεις καθυστέρησαν έτσι ώστε να εναρμονιστούν τα συμβόλαια τους με τους άλλους 3000 χιλιάδες οπλίτες. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Υπουργείου Άμυνας, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης, να είναι απόφοιτοι αναγνωρισμένης σχολής μέσης εκπαίδευσης, να είναι πτυχιούχοι υποβρύχιοι καταστροφείς και τέλος να είναι μέχρι 27 ετών.

Το συμβόλαιο τους θα είναι για ένα χρόνο ως δοκιμαστική περίοδος με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι και τρία χρόνια. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η αποτυχημένη αποστολή του Κόλιν Στιούαρτ και η ενόχληση της Λευκωσίας - Αποχαιρετισμός με αξιώσεις και σιωπές

Η αποτυχημένη αποστολή του Κόλιν Στιούαρτ και η ενόχληση της Λευκωσίας - Αποχαιρετισμός με αξιώσεις και σιωπές

Αν περίμενε κανείς ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, θα έκλεινε τη θητεία του με αυτοκριτική και ειλικρινή απολογισμό, διαψεύστηκε. Αντιθέτως, ο απερχόμενος αξιωματούχος επέλεξε να αποχωρήσει με δηλώσεις που προκάλεσαν αμηχανία, δυσαρέσκεια και εύλογες αντιδράσεις στη Λευκωσία.