ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπρόσωπος ΟΗΕ για Κυπριακό: «Οι δύο ηγέτες φαίνονται αποφασισμένοι για λύση»

Αντιπρόσωπος ΟΗΕ για Κυπριακό: «Οι δύο ηγέτες φαίνονται αποφασισμένοι για λύση»

Φαίνεται ότι οι δύο ηγέτες είναι πολύ αποφασισμένοι να εξεύρουν λύση στο Κυπριακό, δήλωσε η νέα Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία έγινε δεκτή το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις της ύστερα από τη συνάντηση, κ. Σπέχαρ είπε ότι βρίσκεται στην Κύπρο σε μια ενδιαφέρουσα  περίοδο για το Κυπριακό, και εξέφρασε την ελπίδα οι δύο ηγέτες να συνεχίσουν να έχουν την ίδια ενέργεια και δέσμευση για επίτευξη λύσης.

Η Καναδή Ειδική Αντιπρόσωπος, η οποία έφθασε στην Κύπρο την Κυριακή, είπε ότι αποτελεί τιμή ο διορισμός της από τον ΓΓ του ΟΗΕ ως Ειδική Αντιπρόσωπός του και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αλλά και ως αναπληρώτρια στις συνομιλίες για το Κυπριακό.
Υπενθύμισε ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 2008 διετέλεσε στην Κύπρο προσωρινά ως Ειδική Αντιπρόσωπος.

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική περίοδος για το Κυπριακό `κατά την οποία οι δύο ηγέτες φαίνονται πολύ αποφασισμένοι να φέρουν μια λύση στις κοινότητές τους`, επισήμανε.

Ερωτηθείσα εάν θα υιοθετήσει μια άλλη προσέγγιση στις συνομιλίες, η κ. Σπέχαρ είπε ότι δεν αποφασίζουν τα ΗΕ τον τρόπο διεξαγωγής των συνομιλιών, σημειώνοντας ότι η διαδικασία καθορίζεται από τους δύο ηγέτες.

Εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει να ακολουθήσει τα βήματα της προκατόχου της, Λίζα Μπάτεχαϊμ, η οποία, όπως ανέφερε, έκανε μια πολύ καλή δουλειά.

Σε ερώτηση για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού φέτος, η κ. Σπέχαρ είπε ότι έτυχε μιας πολύ καλής ενημέρωσης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι `φαίνεται πως έγινε πολλή και καλή δουλειά από τους δύο ηγέτες` και ότι `ακούσαμε από τους ίδιους ότι πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι εφικτή μια λύση φέτος`.

Πρόσθεσε ότι συμμερίζεται την άποψη αυτή και εξέφρασε την ελπίδα οι δύο ηγέτες να συνεχίσουν να έχουν την ίδια ενέργεια και δέσμευση προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top