ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΟΛΕΑΣ: Σε δυο μέτωπα – Όλα τα σημεία σε χάρτη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΟΛΕΑΣ: Σε δυο μέτωπα – Όλα τα σημεία σε χάρτη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε δυο μέτωπα κινείται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής (20/06) στην Επαρχία Λευκωσίας.

Από το πρωί της Τρίτης (21/06) έχουν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από 16 πτητικά μέσα που επιχειρούν στην κατάσβεση της τεράστιων διαστάσεων πυρκαγιάς που έχει κάψει μέχρι στιγμής πέραν των 15 τετραγωνικών χιλιόμετρων.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η φωτιά κατακαίει ανεξερεύνητες τοποθεσίες κι αποκαλύπτει ακόμα και κρυψώνες που παράμεναν άγνωστες στο ευρύ κοινό για 60 χρόνια.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, καταβάλλεται προσπάθεια για περιορισμό των μετώπων στην περιοχή Σπήλια - Κούρδαλι, στα Λημέρια δυτικότερα των Κανναβιών και Αγίας Ειρήνης, εντονότερα είναι τα μέτωπα στην περιοχή Ασίνου και Κούρδαλι.

Πιο συγκεκριμένα, το πιο επικίνδυνο μέτωπο θεωρείται αυτό στο Κούρδαλι όπου η πυρκαγιά έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες του χωριού.

Για την κατάσβεση της ασχολούνται από το πρωί, πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των πιο πάνω υπηρεσιών, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Επιχειρούν, επίσης, τα έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, τα δύο κανατέρ και δύο ελικόπτερα super puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Δημοκρατίας, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται και τα πτητικά μέσα από τη Γαλλία και Ιταλία. Να σημειώσουμε πως νωρίτερα την περιοχή επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Παρά τις εκτενείς απαντήσεις που έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς, σειρά ζητημάτων παραμένουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Ο τέως Πρόεδρος επιχείρησε να αντικρούσει τις αναφορές που αφορούν το δικηγορικό του γραφείο, τα ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη και τις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών, ωστόσο ορισμένα ερωτήματα εξακολουθούν να προκαλούν συζητήσεις.