ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατακλυσμός Λάρνακας: Οι πλανοδιοπώλες θα διεξάγουν έρανο για τους δυο ήρωες δασοπυροσβέστες Μάριο και Αντρέα

Κατακλυσμός Λάρνακας: Οι πλανοδιοπώλες  θα διεξάγουν έρανο για τους δυο ήρωες δασοπυροσβέστες Μάριο και Αντρέα

Σε γραπτή ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας «εκφράζει επίσης τη συμπαράσταση του προς όλους τους τραυματίες. Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων και τον Δημαρχεύοντα, μελετήθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά τα πρόσφατα οδυνηρά γεγονότα. Επίσης μελετήθηκαν τρόποι χειρισμού των υπόλοιπων εκδηλώσεων για τον Κατακλυσμό».

Προστίθεται ότι «σε συνεννόηση με την Ένωση  Πλανοδιοπωλών Πανηγύρεων και με δεδομένο ότι ο Κατακλυσμός αποτελεί μια λαϊκή γιορτή που διατηρεί παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και τιμά τους λαϊκούς μας ποιητές με τη συμμέτοχη χιλιάδων συνεχιστών τους, θεωρεί ότι η συνέχιση του με ταπεινοφροσύνη και σεβασμό προς τους προγόνους μας δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τον σεβασμό και την έγνοια μας για τις δυσάρεστες στιγμές που ζει η Κύπρος σήμερα».    

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Πλανοδιοπωλών Πανηγύρεων Μιχάλης Ανδρέου, σε επικοινωνία με τον Δημαρχεύοντα Λάρνακας Πέτρο Χριστοδούλου μετέφερε την απόφαση της Ένωσης να διεξάγει έρανο μεταξύ των μελών της και να  διαθέσει το προϊόν του εράνου για στήριξη των οικογενειών των εκλιπόντων ως ελάχιστη ένδειξη φόρου τιμής στα παλληκάρια που έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος».

Ο Δήμος Λάρνακας «βρίσκεται  σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Κέντρο και τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα για την παροχή οποιασδήποτε δυνατής βοήθειας χρειαστεί, τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο προσωπικό, για τη γρήγορη κατάσβεση των πυρκαγιών».

Αναφέρεται ακόμα ότι «σε προσεχείς συνεδρίες της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου  θα εξεταστούν τρόποι και δράσεις απόδοσης τιμής στους πεσόντες δασοπυροσβέστες και ενέργειες που να οδηγούν στην καλλιέργεια αλλά και εμπέδωση οικολογικής συνείδησης».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top