Επιχείρηση εκκαθάρισης από τον Ερντογάν -1.563 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί – VIDEO

Επιχείρηση εκκαθάρισης από τον Ερντογάν -1.563 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί – VIDEO

«Οι προδότες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», δήλωσε ο σουλτάνος - Στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων ανώτατοι στρατιωτικοί.

Μία δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την Τουρκία. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει και πάλι τον πλήρη έλεγχο, στέλνοντας τα ξημερώματα ένα σκληρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους πραξικοπηματίες, ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Μέχρι στιγμής 1.563 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί από μια ομάδα στρατιωτών του Ερντογάν, ενώ πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

 

Όπως έγινε γνωστό υπό τον έλεγχό τους πήραν οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όμως μικρές ομάδες πραξικοπηματιών εξακολουθούν να αντιστέκονται και ελέγχουν κάποια στρατιωτικά ελικόπτερα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο.

Ανέφερε ακόμη ότι οι επιθέσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Βουλή έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο τις πρώτες πρωινές ώρες διασώθηκε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που κρατούνταν όμηρος κατά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Μέχρι στιγμής, στους 65 ανέρχονται οι νεκροί στην Άγκυρα, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000 από τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των πραξικοπηματιών, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ.

 

Διαβάστε επίσης:

Η πορεία του Ερντογάν από το Νταλαμάν μέχρι να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη - Χάρτες

Γκιουλέν: Ποιος είναι ο ηγέτης του τουρκικού πραξικοπήματος - Η Αγκυρα τον έχει χαρακτηρίσει τρομοκράτη

Σε επιφυλακή ο στρατός στα κατεχόμενα - Οι Ελληνοκύπριοι επιστρέφουν στις ελεύθερες περιοχές

Αναβρασμός και στα κατεχόμενα – Σπεύδουν έξω από την τουρκική «πρεσβεία» οι τ/κ – VIDEO

Το 6ο πραξικόπημα στην ιστορία της Τουρκίας

Συγκλονιστικές εικόνες από την Τουρκία: Τανκ πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα - VIDEO

17 νεκροί αστυνομικοί από πυρά πραξικοπηματιών στην Τουρκία!

Δραματικό μήνυμα Ερντογάν μέσω SKYPE - Καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να αντισταθεί

Λευκωσία: Έκτακτη σύσκεψη του Υπουργικού στο Προεδρικό - Σύσκεψη και στο ΓΕΕΦ

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Bank run» στην Τουρκία - Πολίτες συρρέουν στα ΑΤΜ και τα πρατήρια βενζίνης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πραξικόπημα στην Τουρκία: O στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της χώρας – Πληροφορίες για πυροβολισμούς στο Προεδρικό Μέγαρο

Είναι επίσημο έχουμε πραξικόπημα στην Τουρκία – Δεν θα το επιτρέψει λέει ο Τούρκος Πρωθυπουργός – Καταιγιστικές εξελίξεις

Φόβοι για πραξικόπημα στην Τουρκία! Άρματα μάχης στην Άγκυρα και την Πόλη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ​

Πηγή: protothema.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE