ΚΟΙΝΩΝΙΑ

KATEXOMENA - ΑΦΡΙΚΑ: «Κατάσχονται τα βιβλία του Φετουλλάχ Γκιουλέν από τα πανεπιστήμια»

KATEXOMENA - ΑΦΡΙΚΑ: «Κατάσχονται τα βιβλία του Φετουλλάχ Γκιουλέν από τα πανεπιστήμια»

Άρχισε το «κυνήγι των μαγισσών» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Αφρίκα» σε ότι αφορά τα πρόσωπα που πιθανόν να έχουν εμπλοκή με τον πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το θανατηφόρο δυστύχημα στο κατεχόμενο Μπογάζι με θύμα ένα 24χρονο, η απόφαση της “κυβέρνησης” στα κατεχόμενα να εντάξει την ομάδα των υποστηρικτών του Φετουλλάχ Γκιουλέν “FETO/PDY” στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, η συνάντηση του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ `Έιντε αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι λόγω της έλλειψης νερού είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Τα πλοκάμια (των πραξικοπηματιών) στην Κύπρο” αναφέρει ότι άρχισε και στην Κύπρο το “κυνήγι των μαγισσών” ενώ ήδη στα “πανεπιστήμια” κατάσχονται βιβλία του Φετουλλάχ Γκιουλέν ενώ ήδη η “κυβέρνηση” με χθεσινή της απόφαση έβαλε την ομάδα των υποστηρικτών του Φετουλλάχ Γκιουλέν “FETO/PDY” στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Αναφορά γίνεται και στην χθεσινή συνάντηση του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ `Έιντε όπου συζητήθηκε και η κατάσταση στην Τουρκία με τον Ακιντζί να εκφράζει την αντίθεση του στην θανατική ποινή.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Είναι κρίμα” γράφει ότι μια από τις πιο ωραίες παραλίες της Κύπρου, στην κατεχόμενη Καρπασία έχει μετατραπεί από χρυσή αμμουδιά σε σκουπιδότοπο ενώ οι “αρμόδιες υπηρεσίες” παραμένουν απλοί θεατές στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Γράφει ακόμα ότι, ακόμα ένα εργατικό ατύχημα συνέβη χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου 20χρονος εργάτης έπεσε από ύψος έξι μέτρων και η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή. Αναφορά γίνεται και στο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 24χρονο ενώ ο 22χρονος συνεπιβάτης του διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Λύπη νοιώθει ο πολίτης” γράφει ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, Τ/κ εξέφρασαν την λύπη τους για την κατάσταση στην Τουρκία και καταδικάζοντας το πραξικόπημα είπαν ότι δεν υπήρχε πραγματικός λόγος για να συμβεί. Γράφει ακόμα ότι, ο 24χρονος Σεντάτ Καγιά είναι το νέο θύμα της ασφάλτου. Ο Καγιά έχασε τον έλεγχο του οχήματος του στον δρόμο Μπογάζι- Δικώμου, προσέκρουσε σε προπορευόμενο φορτηγό και βγήκε εντός δρόμου. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Ικτισάτ Μπανκ (Οικονομική Τράπεζα) Ολγκούν Ουνάλ σχετικά με την κατάσταση στο συνάλλαγμα μετά και τις εξελίξεις στην Τουρκία και στην προτροπή του όπως μην παρθούν βεβιασμένες αποφάσεις.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Ακόμα ένα θύμα στο δρόμο” αναφέρεται στο θανατηφόρο δυστύχημα στο Μπογάζι στην κατεχόμενη Κερύνεια με θύμα τον 24χρονο Σεντάτ Καγιά ενώ σοβαρά τραυματίστηκε και ο συνοδηγός του. Αναφορά γίνεται ακόμα και στην λειψυδρία σε πολλές περιοχές στα κατεχόμενα με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναφέρεται συγκεκριμένα στο χωριό Πιλέρι όπου δεν υπάρχει νερό εδώ και 15 ημέρες. Γράφει ακόμα ότι λόγω της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα ακαδημαϊκών θα επηρεαστούν και τα κατεχόμενα αφού πολλοί ακαδημαϊκοί που διδάσκουν σε “πανεπιστήμια” στα κατεχόμενα βρίσκονται στην Τουρκία.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Εσείς ποια μέτρα πήρατε;” γράφει ότι σε δηλώσεις του στο ΚΑΝΑΛ ΣΙΜ των κατεχόμενων, ο Τ/κ “στρατηγός” Σαλίχ Τζεμ σχετικά με την κατάσταση στα κατεχόμενα και διερωτάται ποιες είναι οι ενέργειες της “κυβέρνησης” για να προστατέψει τους πολίτες της. Αλλού γράφει ότι, σε απόφαση του το “υπουργικό συμβούλιο” αποφάσισε όπως συμπεριλάβει στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και την ομάδα υποστηρικτών του Φετουλλάχ Γκιουλέν. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις του “αναπληρωτή πρωθυπουργού” των κατεχομένων Σερντάρ Ντενκτάς σχετικά με το πραξικόπημα στην Τουρκία, ο οποίος είπε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση των πραξικοπηματικών με τα κατεχόμενα.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top