Σαρκοζί: «Θα απαγορεύσω πλήρως το μπουρκίνι αν εκλεγώ πρόεδρος της Γαλλίας»

Σαρκοζί: «Θα απαγορεύσω πλήρως το μπουρκίνι αν εκλεγώ πρόεδρος της Γαλλίας»

Αρνούμαι να αφήσω το μπουρκίνι να επιβληθεί στις παραλίες και τις πισίνες της Γαλλίας, είπε σε εκατοντάδες υποστηρικτές του ενόψει των εκλογών του 2017.

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση του μπουρκίνι στη Γαλλία σε περίπτωση που εκλεγει πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές του 2016 εξέφρασε ο Νικολά Σαρκοζί.

Μια ημέρα μετά το χαρακτηρισμό «πρόκληση» που χρησιμοποίησε για το ρούχο που χρησιμοποιούν Μουσουλμάνες για να βουτήξουν στη θάλασσα, ο Σαρκοζί είπε απευθυνόμενος σε εκατοντάδες υποστηρικτές του που κρατούσαν γαλλικές σημαίες και φώναζαν το όνομά του: «Θα γίνω ο πρόεδρο που θα αποκαταστήσω την εξουσία του κράτους. Αρνούμαι να αφήσω το μπουρκίνι να επιβληθεί στις παραλίες και τις πισίνες της Γαλλίας. Πρέπει να υπάρξει νόμος που θα το απαγορεύει σε όλη την επικράτεια».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «θέλω να γίνω ο πρόεδρος που θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Γαλλίας και κάθε Γάλλου».

Η επίθεση Σαρκοζί κατά του μπουρκίνι εκδηλώθηκε στην ομιλία του στην πόλη Châteaurenard, μια πόλη στην οποία οι Ρεπουμπλικανοί επικράτησαν του ακροδεξιού κόμματος στις περιφερειακές εκλογές του 2015.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE